Рибари от "Ченгене скеле": Не сме толкова богати, че с лека ръка да рушим имущество

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:49 / 23.09.2014
1966
Къща в рибарското селище "Ченгене скеле", която трябваше да бъде принудително съборена от РДНСК, е премахната от нейния собственик вчера. Това каза за Радио "Фокус" - Бургас Димитър Янчев, председател на бургаското рибарското дружество "Морски сговор". Той допълни, че като цяло местните рибари имат негативно, отрицателно отношение към събарянето на вилите в района.

"Не сме толкова богати, че с лека ръка да рушим имущество. Да, много от къщите не попадат в подробния устройствен план, но би могло да се изчака няколко месеца изкопаването на третия канал, за да могат хората да си преместят покъщнината и строителните материали по-внимателно, за да не бъдат разтрошени от багери и фадроми", каза Янчев.

По официална информация от РДНСК над сто са вече премахнатите строежи на Ченгенето и предстои да бъдат съборени още 147 незаконни постройки.

На въпрос това къщи на рибари ли са или са на хора, които просто са построили вили в една красива местност край морето Янчев каза, че повечето се прехранват с рибарство.

 "Това, което трябваше да бъде съборено днес, вчера човекът сам си го събори. Откакто го знам е в морето и е на 73 години. Трябваше ли да му прекратят живота, който водеше, за да го измъчат сега да стои на един балкон и да живее по един далеч неприсъщ за него начин. Мисля, че не е редно, можеше да се изчака няколко месеца. Ясно е, че е незаконно, че е извън регулация, но би могло, освен писаните да се съблюдават и неписаните човешки закони", каза Янчев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (70):
04.09.2015 Жителите на "Ченгене скеле" доброволно премахват няколко къщи
20.02.2015 Отложиха събарянето на рибарските къщи в "Ченгене скеле"
16.02.2015 Рибарите от "Ченгене скеле" подготвят обръщение към политиците
16.02.2015 Рибарите в "Ченгене скеле" готови с жива верига да спират багерите
13.02.2015 Над 250 заповеди за премахване за незаконни строежи в "Ченгене скеле“
09.02.2015 Рибари в последна битка за "Ченгене скеле"
Още новини от Новини от Бургас:
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...
Турист за родното Черноморие: По отзивите в интернет видях, че ту...
Нови проблеми пред летния сезон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).