Роза Боянова и Наталия Недялкова представят нови книги в Библиотеката

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:43 / 20.04.2021
989
Стихове от Розариума и песни на ZoomБула ще прозвучат в навечерието на един от най-красивите християнски празници Цветница в новия дом на книгата в Бургас. На 23 април, от 18.00 часа, в Конферентната зала на Регионална библиотека "П. К. Яворов“ свои стихове ще прочетат поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова (която този път е в творческото си амплоа ZoomБула).

Роза Боянова ще представи стихове от последната си книга, отпечатана от издателство "Захарий Стоянов“ – "АЛТ. Стиховете, които ме избраха“.

"Да представяш поезията на Роза е като да анализираш химическия състав на водата около остров Света Анастасия, да се опитваш да броиш кръговете на дърво, което расте със спиралата на вечността – всеки опит за анализ би бил незавършен, както погледнат в перспектива всеки хоризонт е вечен в своята безкрайност… Мисля че съвършената поезия може да бъде завършена само от читателя.“ – това са думи на Николай Гундеров, автор на предговора към книгата на Роза.

Наталия Недялкова ще представи новата си македонска книга "Стапица за поетски соништа“ ("Капан за поетични сънища“). Тя е своеобразно продължение на творчески инициативи на Майските срещи на славянските творци в Бургас "Свято Слово“, които тази година ще се проведат за петнадесети път. Псевдонимът на авторката е вдъхновен както от красивото цвете зюмбюл, едноименен кинообраз (Зумбула), така и от интернет платформата Zoom, чрез която в условията на пандемията се провеждат повече от година международните поетични четения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).