Румен Радев потвърди: Гардовете от летния сарай на Доган са от НСО, поиска проверки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
17:35 / 08.07.2020
3191
Охранителите, заснети да гонят блъскайки бившия правосъден министър Христо Иванов от  плажа в парк "Росенец" до летния сарай на Доган,  са служители на Националната служба за охрана. Предстои вътрешна проверка на действията им. Това съобщи преди минути на брифинг президентът Румен Радев.

 "Участвалите във вчерашните събития охранители са служители на НСО. Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка. Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов", каза Радев. Той обясни, че кого допълнително ще пази НСО решава комисия, в която влизат началникът на службата ген. Красимир Станчев, председателят на ДАНС и главният секретар на МВР. И добави, че  ДАНС и МВР определят към кое лице има заплаха. "Миналия декември по мое настояване началникът на НСО събра тази комисия и отново се разгледа необходимостта от охрана на Пеевски и Доган. Представителите на изпълнителната власт препотвърдиха необходимостта от тази охрана", каза Радев.

Президентът  е поискал от началника на НСО да събере отново комисията и да се обсъди въпросът с пазенето на Доган и Пеевски. Очаквам комисията, определена по закон в НС, да изпълни функциите си по контрол на НСО. "Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк "Росенец" и при отклонение от законите да се вземат мерки" заяви Радев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (20):
05.07.2022 Слави Трифонов: Заради действията на Караджов ще бъде съборен незаконният кей на Доган
02.07.2022 ДБ: Разрушена е първата от незаконните сгради край летния "Догансарай"
04.05.2022 Сградата на плажа край сараите на Доган е незаконна
04.08.2020 Община Бургас за казуса "Росенец": Наша улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен
04.08.2020 Христо Иванов за казуса "Росенец": Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия, за да се осигури достъп
13.07.2020 ВАП със спешна проверка на "Росенец"
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).