С подписка опитват да спрат Бургас прайд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:08 / 01.07.2022
888
От 17.00 до 20.00 часа днес пред Часовника на ул. "Александровска“ до сградата на Община Бургас стартира подписка срещу поредното провеждане на парад на хомосексуалните общности на територията на Община Бургас.

Събитието е във връзка с предстоящия този месец "Бургас прайд“ и се организира от Инициативен комитет на граждани и неправителствени организации.

Подписката не е с цел дискриминираме общности и хора.

"Нашата цел е да се спести на гражданите на Бургас, на деца и подрастващи, които свободно се разхождат по улиците натрапването на каквато и да било сексуалност – публично и демонстративно.

Позицията на Организацията за закрила на българските граждани, които стоят зад подписката, заедно с администраторът на "Групата на групите“ във Фейсбук е, че няма и няма да има битка между хетеро и хомосексуални граждани. Сексуалността е нещо интимно и няма нужда от показност, нито от защита! Това означава ли, че можем да бъдем мълчаливи свидетели на подяна на ценности? Нужно ли е търпимостта да се превърне в оръжие срещу стабилните основи на обществото ни?

Припомняме, че нито един Закон в България не ограничава правата на хората с "нетрадиционна" сексуална ориентация, независимо каква е тя, независимо от начините, по които се практикува.  Равенството пред Закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в Конституцията на Република България. В това число и наше.

Гражданите на Бургас могат да изразят своята позиция законно и да очакват мнението им да бъде зачетено и чуто.

Приканваме всеки, който не желае в Бургас да се състои парад на хомосексуалните общности, да подкрепи мнението си с подпис днес от 17.00 до 20.00 часа до Часовника между  ул. "Александровка“ и "Алеко Богориди“, съобщават организаторите

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).