С празненство и изложба отбелязват 15-годишнината на Дом "Цвета и Анка Върбанови"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:42 / 14.05.2014
1103
Бивши и настоящи ученици от
СОУ ,,Д.Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Домът за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" отбеляза в Младежкия културен център своята 15-годишнина с концерт и изложба.

Участие в тържеството взеха вокална група "Нестинарка" при СОУ "Добри Чинтулов" с ръководител г-жа Гильова, танцова школа "Дюн" с хореограф Златина Амелева и Бернар Мухарем възпитаничка на Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров".

Изложба на красиви и оригинални творения, изработени от домуващи в часовете по трудо- и арт-терапия под ръководството на трудотерапевта Павлина Зенгинова беше изложена в залата на МКЦ.

Зам.-кметът на Бургас Лорис Мануелян поздрави възрастните хора по случай годишнината на Дома и им пожела да бъдат живи и здрави и се наслаждават на живота, а по-младите бургазлии да вземат пример от тях и участието им в обществения живот, тъй като за активните и можещи хора възрастта няма значение.

Вече 15 години тази институция е с широко отворени врати за своите възрастни клиенти, за да им даде спокоен живот и достойни старини. За тези години свой дом и нови приятели са открили 118 хора от третата възраст.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).