Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
С взимане на слюнка ще тестват бургаските ученици за наркотици
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 10.09.2015Коментари (1)1926
© Burgas24.bg
Тестовете за наркотици в бургаските училища, които ще стартират след началото на учебната година, ще се извършват с взимане на слюнка. Те ще се правят на избирателен принцип. Също така ще се иска задължителното съгласие на родителите, които единствени ще научават дрогират ли се децата им.

"Тестовете ще се взимат на избирателен принцип. Задължително ще искаме предварително съгласие от родителите, понеже сме на ръба на закона с тези тестове. Все още чакаме предложение и подкрепа да бъде изменен Законът за здравето и такъв вид тест - безкръвен, да може да се прави без съгласие на родителя, с цел гарантиране и превенция на здравето. Със сигурност гарантираме, че ако тестът на конкретно дете се окаже положителен, информация за това ще има само родителят", отговори кметът на Бургас Димитър Николов на въпрос на Burgas24.bg.

"Като се замисля, никой иска разрешение от страна на родителите, ако децата им се проверяват за въшки. По същия начин би трябвало да се правят тестове за наркотици. Въпреки това много държим на дискретността", добави Николов.

Проверките ще бъдат извършени в няколко от бургаските гимназии и средни училища. Няма да се проверяват всички деца, ще се приложи избирателният принцип. Така например даден директор ще посочи клас, който да се тества, уточни кметът.

"Имаме съдействието на училищните ръководства, училищните настоятелства, на полиция и прокуратура. Разбрах, че ние сме първи и единствени, които ще правим такива проверки, но все пак някой трябва да направи първата крачка", добави Николов.

"Кметът може да инициира този процес и многобройните държавни служби - социални, силови, могат да си свършат работата, ако им покажем къде е проблемът", отговори бургаският градоначалник на въпрос на Burgas24.bg откъде ще дойдат средствата за наркотичните тестове.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
евала кмет на годината, кмет номер 1. Хубаво е в парламента да го има туй. Надрусните Бареков, Сидеров, Чуколов и др. си личат от далеч и все пак, хубаво е да знаят и родителите им, ако не избирателите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: