Само в Burgas24.bg: Мол "Галерия Бургас" с грандиозни планове, които са на път да фалират основния им конкурент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:24 / 11.05.2018
27008
Новият собственик на мол "Галерия Бургас" – южноафриканският публичен фонд MAS Real Estate, планира разширяване на търговския център. Това става ясно от междинния отчет на компанията за второто полугодие на 2017 година, показа проверка на Burgas24.bg.

В момента  "Галерия Бургас" е с общо РЗП 35 хил. кв. метра. Планираните промени включват разширение от нови 15 хил. кв. метра и преконфигуриране, което ще увеличи площите за мода, отдих и забавления. По наши изчисления за предстоящото преконфигуриране ще се построи ново крило на мола, което ще е приблизително наполовина от настоящата сграда.

Предвид строителството, което трябва да спази определени показатели, за да се впише естествено в средата, се очаква да се изградят 3 етажа по 5 хил. кв. метра.

 Подходящи терени от 5 дка има зад търговския център, установи наша проверка. От сателитна снимка се вижда, че всички площи зад мола, както и тези зад магазин Айко, намиращ се в съседство, са свободни.

Естествена опция за разширяването е и изкупуване на парцелите между мола и Очната клиника на бул. "Янко Комитов". В момента там има стари сгради и складови помещения. Не е изключено точно там да се изгради второто крило, което при по-авангарден подход на архитектите и топла връзка с основната сграда ще даде уникален вид на мола.

При всички положения, предстоящото разширяване на "Мол Галерия" ще привлече значителна част от наемателите на другия мол в Бургас –"Плаза". Това ще опразни и без това пустеещия търговски център, чиято единствена алтернатива ще е да отдава помещенията си за бизнес и административни офиси. И логичната развръзка след преконфигурирането на мол "Галерия Бургас", "Плаза" да се превърне изцяло в бизнес център.

Репортер на Burgas24.bg потърси и бургаското ръководство на мол "Галерия Бургас" за коментар. От там обаче отказват каквито и да е подробности на този етап.

Припомняме, че MAS Real Estate придоби двата мола – в Бургас и Стара Загора, през април 2017 г. за 62 млн. евро от полската инвестиционна компания Globe Trade Center (GTC).

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си
Важни съвети от БАБХ за великденската трапеза
Много дъжд до часове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).