Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Сарафово запазва гробищния си парк
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 16.10.2011Коментари (0)1379
©
Жителите на Сарафово могат да бъдат абсолютно спокойни и уверени, че гробищният парк запазва статута си, ще имат рибарско пристанище и новият жилищен квартал "Кюшето" ще влезе в регулацията на Бургас. Това стана ясно по време на среща с жителите на Сарафово и кандидата за кмет на община Бургас Димитър Николов и кандидатите за общински съветници - Красимира Маркович, Петър Симеонов, Снежина Маджарова, Диян Димов, Карамфилка Апостолова. В срещата участие взе и народният представител от ГЕРБ Иван Вълков, който от години усилено работи за решаване на проблемите в квартала.

"Решението за статута на гробищния парк вече е обнорадвано в Държавен вестник и няма как да бъде променено. Това е едно обещенание, което поехме преди четири години пред нашите съграждани и което въпреки всички трудности изпълнихме. Вече е факт, че върнахме статута на гробищния парк и никой няма да го превръща в почивен комплекс, каквато беше идеята на управляващите преди години", заяви пред съгражданите си кандидатът за общински съветник на ГЕРБ Красимира Маркович.

По време на срещата стана ясно още, че за първи път, през мандата на ГЕРБ, двете буни в Сарафово, които ползват рибарите, вече имат статут на рибарско пристанище. Това дава възможност на Община Бургас да кандидатства по европейска програма към Агенцията по рибарство и аквакултури за финансиране изграждането на самото рибарско пристанище. То ще включва лодкостоянки, хелинг, хладилна база и битови помещения за рибарите, съвременна инфраструктура и ще осигури безопасността и добрите условия за местните рибари.

Друг сериозен проблем на квартала също е на път да намери своето решение. Проектът на новия жилищен квартал "Кюшето" е включен в регулацията на Бургас, предстои само разглеждането му на експертен съвет и гласуването му от новия Общински съвет.

"В листата на ГЕРБ за общински съветници, Сарафово има двама представители и съм убеден, че ако те бъдат избрани ще работят Общинският съвет да приеме това важно за жителите на квартала решение", добави Иван Вълков.
Кандидатите на ГЕРБ представиха пред присъстващите и други акценти, залегнали в програмата им - изграждането на велоалея, свързваща Морската градина на Бургас и Сарафово, нова ясла в квартала, изнесена приемна на общината, която да обслужва туристите през летния сезон, както и изграждане на футболно и волейболно игрище в двора на училището. Готов е и проектът за шумоизолиращата стена, която ще намали шума до 50%, предстои изграждането й.
Срещата, която се проведе по покана на жителите на квартала, завърши с отправена от директорите на детската градина, училището и читалището благодарност към Димитър Николов за подобрените условия, в които днес се помещават децата на Сарафово.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: