Сценични гротески в Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 06.03.2017
861
"В открито море" на Славомир Мрожек е новото заглавие в афиша на Младежки експериментален театър към Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" - Бургас.

Този път трупата обръща поглед към абсурдите на живота, претворени от вещото перо на Мрожек в сценични гротески. Много малко са драматурзите по света с такова чувство за находчивост в диалога, с ритмично разчетено остроумие и с алогични изненади.

Славомир Мрожек е едно от най-значимите имена в съвременната полска драматургия. Своята популярност печели със сатиричните си разкази и текстове за театър с философска, политическа, морална и психологическа тематика. Представител на театъра на абсурда. 

Режисьор на новата пиеса е Георги Минков, а режисьор постановчик Христо Симеонов. Заедно с младите актьори, те ще разкажат на публиката абсурдната историята за трима корабокрушенци на дървен сал, насред морето, които в крайно отчаяние и глад губят човешкото и превръщат салът в предизборна трибуна.

Оказва се, че този текст на Славомир Мрожек, който е писан преди много години, е повече от актуален днес. Дори по някакъв абсурден начин, като че ли е още по-актуален, отколкото е бил преди години - споделят създателите на постановката. Според режисьорите зрителите сами ще си отговорят на въпроса:

Колко в пиесата е "театър на абсурда" и колко - "театър на реалността".

На сцената в героите на Мрожек ще се превъплътят Александър Джимджинов, Мартин Йорданов, Симеон Димов и Стоян Величков от класовете по Актьорско майсторство на Георги Минков и Даниела Георгиева.

Сценография е дело на Христо Симеонов, Виола Янева, Мария Димитрова и Ралица Николова. Автори на костюмите са учениците от класа по "Сценичен костюм" на Аглика Атанасова.

Музикалното оформление е на Христо Хр. Симеонов, а художественото осветление е реализирано от Калин Николов.

Трима души на един сал в изключително комедийна ситуация. Какво ще стане? Ще разберете във вторник, 7 март от 19 часа в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).