Сделката на терена под СКАТ влиза в прокуратурата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:45 / 15.07.2008
1089
Главна прокуратура ще бъде сезирана за сделката за сградата в която се помещават офисите на телевизия СКАТ. Това обяви във вторник бургаският общински съветник Ваклин Стойновски. Основен мотив за исканата проверка е изказване направено в ефира на национална медия от председателя на общинския съвет и собственик на телевизията Валери Симеонов, в което заявява, че е участвал при формирането на цената на терена.

Според Ваклин Стойновски "месната администация в Бургас облужва единствено интересите на управляващата върхушка. Не нормално човек който има пряк интерес от сделката да участва формирането на цената", допълва той.

Според лидера на партия "Бургас" за тази земя са можели да бъдат спечелени повече пари и затова оставя в прокуратурата да реши дали сделката е опорочена или не.

Стойновски зададе и въпроса защо след като молбата за закупуване е подадена още през 2005 г., едва сега след влизането на Валери Симеонов във власта обласния управител дава съгласие за деактуване на земята. Общинският съветник твърди, че е направено бързо завъртане на собствеността на земята от държавна в общинска, което е законно. Според него обаче остава въпроса защо това се случва само за хората във властта, а на нормалните бизнесмени-не.

От своя страна Преседателят на общинския съвет в Бургас Валери Симеонов заяви, че сделката е законна и че не се притеснява от прокурорската проверка. Той зададе и въпрос към Стойновски защо е променил мнението си по сделката и попита дали промяната има нещо общо със създадената от местния парламент Временна комисия за сделката с общинска фирма "Хляб и хлебни изделия".

Симеонов допълни, че няма връзка между влизането му в общинския съвет и решението за промяна на собствеността на замята. Той уточни,че няма намерение да надвишава определените за застрояване 3500 квадрата. Няма да продава, нито един от новопостроените етажи. Всичко построено ще бъде изцяло за нуждите на телевизията,чийто собственик е - ТВ СКАТ.


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
17.07.2008 Сезираха прокуратурата за сделката за имота на ТВ СКАТ
07.07.2008 "Партия Бургас" срещу продажбата на имота до ТВ СКАТ
07.07.2008 Прокуратурата и полицията да се самосезират за сделката за имота на ТВ СКАТ
19.06.2008 Телевизия СКАТ стана собственик на 555 квадратни метра общинска земя
19.06.2008 Общинския съвет обсъжда продажбата на терена на ТВ СКАТ
17.06.2008 Валери Симеонов: Твърденията на Георги Иванов са нелепи и неуместни
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).