Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Семейство преживя истински шок, пътувайки от Бургас за Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 20.08.2016Коментари (2)2159
© Burgas24.bg
Илюстративна снимка
Читателка на Burgas24.bg ни разказа в открито писмо какъв шок е преживяла тя и семейството й на връщане от лятната им почивка.

Ето разказа й, публикуван без редакторска намеса:

"След почивката ни в Бургас, вчера в 16.00 часа аз и семейството ми - шестгодишно дете, мъжът ми и майка ми, чакахме автобус за Пловдив. Автобусът трябваше да дойде от Слънчев Бряг, но това така и не стана. От офиса на фирмата ни информираха, че ще ни качат на друг автобус - за София, в 17.00 часа. Качихме се на него заедно с още около 40 човека, десетина от които за бяха като нас за автобуса в 16 часа. Донесоха едно току-що разпечатано листче с надпис Бургас- София и го лепнаха на табелата "Пловдив-Пазарджик-Пловдив".

Оказа се обаче, че както автобусът, така и шофьорът до сега са работили само линията "Пловдив-Пазарджик-Пловдив". Човекът видимо не знаеше пътя и го обърка на три пъти - първият път на излизане от Бургас. Втория път пропусна да вземе пътниците в Айтос и се върна, а третия път пропусна отбивката за Стара Загора.

Шофьорът беше видимо притеснен, даже спря, за да слезе да пуши, но след като пътниците му направиха забележка се качи директно с цигарата. Автобусът беше в ужасно състояние и назад миришеше на изгоряло-оказа се, че има някакъв технически проблем и след като стигнахме някак до Стара Загора се наложи да ни прехвърлят на друг автобус (някъде към 20.00 часа, когато по разписание и според това, за което сме платили трябваше да сме в Пловдив). През цялото това време веднъж не ни спряха на място с вода, храна и тоалетна.

За късмет на пътниците за Пловдив и Пазарджик бързо ни качиха на друг автобус, а тези за София, между които и такива бързащи за летището, не зная още колко време са останали да чакат. Между другото, новият автобус се върна пак до Стара Загора, за да остави пътници и после продължи към Пловдив.

И така, вместо за 4, стигнахме до Пловдив за 5 часа и половина, под напрежение дали сме на правилния път, дали автобусът няма да се разпадне или запали и дали на шофьора, който беше целият плувнал в пот няма да му призлее. 

Аз подадох жалба до фирмата превозвач, но това, на което искам да обърна внимание най-вече е: защо се допуска да се возят хора, при това на големи разстояния, с технически неизправни автобуси и защо една уж голяма фирма не може да осигури компетентни шофьори, вместо да рискува тяхното и на пътниците здраве, поставяйки ги в екстремни ситуации?
Фирмата превозвач е "Юнион Ивкони"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
гадно е и не честно :) .... но както казват старите хора ... за толкова пари толкова :) .... последно в англия се возих във влак преди около 8 години но ми направи впечатление че билет за около 10 км струва малко повече от билет първа класа Пловдив варна :) тогава сега може и повече да е :) ..... баф мааму откога не съм се возил на влак :)
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 20.08.2016 г.
+9
 
 
Аз отдавна се отказах от услугите на тази фирма,винаги до Бургас се минаваше през Сливен и имаше една задължителна спирка пред определен пътен ресторант преди Стара Загора.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Природни стихии
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: