Сергей Станишев в Бургас: Държавата отива към фалит

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
08:53 / 06.04.2012
979
"Държавата отива към фалит". Мнението изказа пред журналисти вчера президентът на ПЕС и Лидер на БСП Сергей Станишев, който е на посещение в Бургаска област.

Станишев се мотивира така: " "Опоскаха фискалният резерв, сега посягат към сребърния фонд и вземат 2 млрд. заем. Пари няма, свършиха. Институциите не работят нормално, не решават проблемите на хората. Какво като отиде премиерът в ОЦК "Кърджали". Раздаде по 320 лева социална помощ. Хората не са получавали шест месеца заплати. Аз питам къде е била държавата през това време. Къде е била НОИ, Инспекция по труда, НАП, всички институции и проблемът не е решен. Все повече се засилва репресивния и авторитарен характер на управлението. Всички тези елементи - финансовия срив, неработещата държава, репресиите плюс безкрайното обедняване на хората водят до една много тежка социално-икономическа криза през тази година.

Поради тази причина по думите на лидера на левицата БСП трябва да даде ясни отговори на конгреса за алтернатива.
Това е по-важно от това, кой ще застане начело на БСП смята председателят й. Станишев изрази мнение, че ръководената от него партия трябва ясно да се определи по отношение политиката, която водят управляващите от ГЕРБ. Даде насоки, че партньорство трябва да се търси сред гражданското общество.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Катастрофа на АМ "Тракия" с двама пострадали
3 инцидента с тротинетки само за няколко часа в Бургаско, човек е...
Състоянието на детето, блъснато от влекач в Бургаско, се подобряв...
Общински съветник пита може ли да се замрази ремонтът на пътя за ...
Последни данни за туризма в Бургаско
УАСГ има готовност за разкриването на филиал в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).