Сериозна глоба отнесе фирма, продавала ментета в Слънчев бряг

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
15:29 / 09.09.2019
8309
Бургаският апелативен съд потвърди имуществена санкция в  размер на 7 100 лева на ямболска фирма, предлагала за продажба фалшиви маркови стоки  в курортен комплекс "Слънчев бряг“

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която дружеството "Де Мира 2012" ЕООД гр. Ямбол би се обогатило в резултат на извършено от неговия управител – Мирослава М., престъпление против интелектуалната собственост.

На първа инстанция по наказателно дело от общ характер Мирослава М. е призната за виновна и осъдена на пробация, за това че на 03.08.2016 г. в  Несебър, в търговски обект стопанисван от дружеството в базар "Палма" в к.к. Слънчев бряг, в качеството си на управител, ползвала в търговската си дейност, регистрирани търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права върху тях.

За продажба са били предлагани общо 143 артикула - колани, чанти, обувки и портмонета, означени с наименованието на марките Louis Vuitton, Michael Kors, GIVENCHY, TommyHilfiger и CHANEL, без правно основание. Артикулите възлизали на обща стойност 7 100 лева като реплика и на обща стойност 46 240 лева като оригинали.

По предложение на прокурор съгласно чл.83д от Закона за административните нарушения и наказания е образувано наказателното дело от административен характер пред първоинстанционниясъд. Окръжен съд – Ямбол е наложил санкцията. Апелативен съд – Бургас е намерил жалбата на юридическото лице за неоснователна и е потвърдил акта на първата инстанция, като правилен и законосъобразен.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).