Сериозно наказание за дръзкия обирджия на хотелски стаи Мирослав, вършал през лятото в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:13 / 22.02.2018
2523
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас, съдът наложи наказание от 3 години и 4 месеца "лишаване от свобода" на Мирослав Д. 42-годишният бургазлия е подсъдим за това, че на 9 юли 2017 г. извършил кражба от хотелска стая в Бургас. Мъжът задигнал дамски портфейл, в който се намирали дебитни карти, лични документи, пари, както и мобилен телефон. Общата стойност на откраднатото възлиза на 243 лв.

Мирослав е подсъдим и за това, че около 4:30 часа същата нощ използвал дебитна карта, която задигнал от пострадалата и изтеглил парична сума в общ размер от 4150 лв.

Въпросната нощ подсъдимият влязъл в хотела с намерение да извърши кражба от хотелска стая. Същият преминал покрай портиера, гледайки към мобилния си телефон и се отправил към асансьора, с който се качил на горния етаж, създавайки впечатление, че е гост на хотела. В стая № 107 на първия етаж на хотела били настанени пострадалата и нейният съпруг. По това време в стаята била само пострадалата, която ползвала банята. Входната врата на хотелската стая била отключена, тъй като очаквала прибирането на съпруга си. Подсъдимият влязъл през незаключената врата в стая № 107. От дамската чанта на пострадалата взел портфейла й, с намиращите се в него лични документи, двете банкови карти, както и листче с написани ПИН-кодове. От хотелската стая подсъдимия взел и мобилният телефон на пострадалата, след което напуснал хотела с отнетите вещи.

След извършване на описаната кражба Мирослав Д. се отправил към бургаския ж.к."Зорница". Същият отишъл до банкомат, разположен до бл.77 в комплекса и през горепосочения период от време използвал общо 12 пъти дебитната карта, без съгласието на титуляря, като въвел ПИН-кодовете, записани на листче в отнетия портфейл. С откраднатата сума Мирослав Д. си платил няколко месечни наема, купил си дрехи, обувки и проиграл останалото в игрална зала.

На Мирослав Д. е наложена и глоба в размер на 500 лв.
Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. То е постановено след съдебно заседание проведено по съкратената процедура.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).