Сестра на моряк от "Св. Николай": Някои моряци не са имали възможност да обжалват обвинителния акт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:47 / 20.11.2012
1561
Малка част от българските моряци задържани край бреговете на Испания заради трафик на кокаин имат редовни срещи със служебните си защитници. Това разказа пред репортер на Burgas24.bg сестрата на помощник-механика от кораба "Св. Николай" Юлиян Петров. По думите на Лилия Станева голяма част от колегите на брат и вероятно не са имали възможност да обжалват обвинителния акт.

Обвинителния акт на българските моряци, задържани на кораба "Св. Николай" с 3 тона кокаин на борда, е връчен на 21 октомври. Според Лилия Станева обвинението е едно и също за всички, но според нейния брат в обвинението пише - "наркотрафик и организирана престъпност".

Бургазлията Юлиян Петров е един от малкото, които са успели да обжалват обвинителния акт в законовия тридневен срок обяснява сестра му : "доколкото знам от брат ми, техния служебен адвокат ги посещавал често, на собствени разноски е ходило това момче, за да ги информира как върви развоя на следствието. Докато другите моряци не са виждали своите служебни адвокати, не знаят даже кои са, не знаят дали въобще са обжалвали тези обвинения, които са в тридневен срок. Така, че аз съм склонна да смятам, че някой не си върши работата и няма контрол по това дали служебните адвокати ще защитят правилно тези свои хора, които са моряци".

Лили е притеснена и от това, че личните вещи на Юлиян и колегите му са били откраднати от кораба. Поради тази причина голяма част от арестуваните през август край Испания български моряци са все още със летни дрехи и няма какво да облекат в студените дни.


Виж коментарите (0)

Още по темата (53):
12.11.2020 Румен Денев от кокаиновия кораб излиза предсрочно на свобода
23.11.2017 Вече са известни присъдите срещу екипажа на кораба "Св. Николай"
07.12.2016 Кой и как защитава правата на българските моряци
06.12.2016 Нечувана глоба от над 1 млрд. евро за моряците от "Свети Николай"
04.08.2016 Капитанът на кораба "Св. Николай": Знаех за дрогата, бях принуден
03.08.2016 Испания осъди на затвор българските моряци от кораба "Св. Николай“
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).