Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Шефът на Държавната агенция за закрила на детето: В Бургас се чувствам прекрасно
Автор: Екип Burgas24.bg 14:22 / 04.11.2016Коментари (0)1996
©
"През 2016 г. повече от 80% от сигналите на Националната телефонна линия за деца са подадени от родители или пълнолетни техни роднини. Работата ни продължава в посока линията да става все по-разпознаваема като място, на което всеки може да потърси помощ или да подаде информация за дете в трудна ситуация" - това каза Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, по време на официалната си визита в Бургас. Тя допълни, че сред основните политики, зададени в програмата на Агенцията за 2017 година, са активните участия на младежи от областните градове в страната.

"Тук се чувствам прекрасно, благодаря за гостоприемството на Община Бургас. За мен е важно въпросите да се поставят очи в очи, защото това спомага за качеството на работата" - каза в приветствието си Офелия Кънева. Тя пристигна в града за да проведе първата регионална среща за повишаване на общественото внимание към правата и проблемите на всички деца в страната.

Участие във форума, който се организира със съдействието на Община Бургас, взе ученичката от испанската гимназия Александра Танева, която представлява града ни в националния детски съвет.

"На тази среща ще се обсъдят добрите практики и новите стратегии, а това в важно. В Бургас държавата и общината работят заедно и се надявам доброто партньорство да продължава и занапред" - каза д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по "Здравеопазване и социални дейности".

В срещата взеха участие представители на местната власт, на Регионални инспекторати по образование, Регионалните дирекции "Социално подпомагане", Регионалните здравни инспекции, Областните дирекции на МВР, неправителствени и бизнес организации с участие в социалната сфера, доставчици на социални услуги за деца, както и организации, развиващи форми на детско участие и детско самоуправление.

Днес, 4-ти ноември /петък/ от 12.00 ч. Александра Тенева, представител на област Бургас в Съвета на децата, доброволци, председателят на ДАЗД Офелия Кънева, представители на Община Бургас, доставчици на социални услуги и експерти ще стартират съвместно инициативата "Деца помагат на деца" в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания, ул. "Дебелт" № 63.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: