Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Шест месеца от смъртта на премазания от дърво Пейо, няма наказани в общината
Автор: Екип Burgas24.bg 16:15 / 16.03.2013Коментари (4)2748
© Burgas24.bg
Утре се навършват шест месеца след като паднало при силен вятър дърво уби Пейо Янчев. За половин година няма виновни и наказани в община Бургас. От това негодуват семейството и приятелите на младия мъж, който намери смъртта си по нелеп начин на 17 септември миналата година.

Семейството на Пейо Янчев днес изказа съболезнования на близките на 34 годишната Боряна Бенева, който загина от паднало дърво по време на бурята в Габрово и обвини в небрежност общинската дирекция "Озеленяване" като поиска от кмета на Бургас да накаже виновните.

Бащата на Пейо, Алексей е категоричен:" аз няма да позволя да се гаврят с паметта на сина ми,защото на всеки е ясно,че гибелта на Пейо настъпи вследствие на едно дърво, което е собственост на общината.Виждате как изглежда едно изкоренено дърво, а сега може да видите корените на това дърво въобще не са мръднали.Това за мене не е изкоренено дърво,това е пречупено дърво и пречупването е следствие на заболяване.

Ние даваме 10 дена толеранс на кмета да прецени, да осъзнае, да осмисли дейността на неговите служители в общината,имайки пряко отношение към най-вече това, което нас ни касае за изграждане и поддържане на зелената маса ".
И семейството на 26 годишния мъж задава своите въпроси на кмета Димитър Николов : " Единия от въпросите, на които би трябвало кмета да отговори на гражданите на Бургас е защо беше разрешено да се открива официално учебната година при положение, че има такива лоши метео.Значи изключвайки 17 септември, точно преди 11 месеца точно на този паркинг падна друго дърво,оградата още не е поправена. Можете да я видите, много други такива случаи имаше,които малко или много трябваше да дадат някакъв сигнал на хората, имащи пряко отношение към поддържане и опазване на зелената маса. Нека да дадат община Бургас една официална статистика за мандата -първия мандат на кмета бяха отстранени до датата 17 септември и колко след това. Защото моето семейство, ние имаме много познати граждани на Бургас, хората ни разпознават аз не ща да ми се вменява нито на мен, нито на моето семейство едва ли не че заради нашата трагедия се започна такова поголовно изсичане на дърветата.
Семейството и приятелите на загиналия по нелеп начин млад мъж настояват на получат отговор и на въпроса :" кой разреши дървото след като падна да бъде нарязано на момента.Съпругата му беше в колата ей там, когато аз й се обадих,тя се обърна и дървото вече беше дървото беше нарязано. Дървото започна да се реже преди да дойдат полицаите от Първо районно с и следователи да обследват мястото"

Почернената майка на Пейо, Даниела разказва, че за шест месеца никой не ги е потърсил от общината , за да ги попита как е съпругата и детето загиналия мъж. През сълзи Даниела Янчева обяснява" Важното е че оттам нататък нищо не се направи, за никой.Това което ние изживяваме никой не може да го проумее.Само човек, който го преживява.Моя живот е спрял на 17- ти,всеки ден е 17 септе

© Burgas24.bg
мври.Аз в момента не живея,аз съществувам. И съществувам само за това да отида до гробищата.Нашият живот спря. Не сме очаквали да идват и да ни питат постоянно,достатъчно беше само едно запитване".
Бранимира Колева- съпругата на Пейо през сълзи разказва, че най-трудно е да обясни на тригодишния им син къде е баща му:"промени се че се налага да обяснявам на сина си защо тати е звездичка.Защото той не е идвал тук,не е ходил и до гроба и смятаме за редно да му обясним, че е звездичка.Той не може да разбере нищо друго. И защо тати е тръгнал,защо е предпочел да е горе на небето, а не при него.Никога не съм смятала, че ще се чувствам добре на гробища,това също се промени. Аз се чувствам добре като съм на гроба при Пейо."

Гневни са и приятелите на Пейо. Съдружника му Александър Ангелов обяснява:"Ние нямахме очаквания, ние нищо не очаквахме. Ние оставихме нещата да се развият така, както трябва да се развият спрямо законите на държавата, спрямо всичко това, което се случва по принцип и както е редно да бъде , а в този момент обаче мога да кажа че ние очаквахме да се случат много събития, ние очаквахме общината да излезе с някакво решение,общината да излезе с конкретен виновник или поне да изкаже своето мнение по въпроса за всичко случило се до момента. Такова нещо не се случва,такова нещо няма и в един момент ние си задаваме въпроса какво прави общината 6 месеца,изчаква на нас да ни мине ли?!Ако си мисли, че времето лекува, не, не лекува"



Още по темата: общо новини по темата: 10
18.02.2015 »
13.02.2015 »
17.09.2014 »
31.05.2013 »
22.01.2013 »
11.12.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на иванка ганева
премахни филтъра

+1
 
 
не е този начина да се изразява мъката на близките на момчето моите съболезнования нелеп трагичен случай няма виновни природна стихия не може някой да съди никого какво да се каже за Габрово кмета ли е виновен такова нещо хората не помнят от години оставете момчето да почива в мир
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: