Шествие в подкрепа на кърменето премина по улиците на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:57 / 02.08.2008
743
В Шествие в подкрепа на кърменето се включиха бургаски майки. То премина по централните улици на морския град - от площад Тройката по ул."Александровска" и завърши пред сградата на община Бургас. Проявата бе посветена на световната седмица на кърменето, която се отбелязва в периода от 1 до 7 август.

В шествието се включиха над 30 млади майки. Те бяха подкрепени от община Бургас, Неонатологично отделение на МБАЛ- Бургас и училището за бъдещи майки "Мама".

Майки споделиха, че със шествието искат да изкажат позицията си в защита на кърменето, да привлекат повече млади жени към тази кауза. Те са категорични, че отбелязването на Световната седмица на кърменето трябва да се превърне в традиция Бургас, като град, Бургас трябва да има свой център в подкрепа на бъдещите майки
Участничките в шествието се обединиха около мнението, че кърменето е най-полезния начин за хранене за новородените и е трудно само в началото

Най-смелите майки демонстрираха пред погледите на минувачите в Бургас как една майка може да накърми бебето си, за да расте здраво.

Международната седмица в подкрапа на кърменето се чества в България в последните 5 години , в Бургас се отбелязва за пръв път. В последните 3 години в Бургас се раждат средно между 3000 и 3200 бебета , като тенденцията сочи повишаване.

Световното движение в подкрепа на кърменето има акции в повече от 120 страни по света.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Автомобил блъсна дете в Каблешково, то е с множество травми
Изследват морската вода в Бургас
Шампионатът с джетове в Бургас с финални гонки
Днес е време за страхотна инициатива в Бургас
БХРА: Заради ремонта на пътя от Бургас до Сарафово туристическият...
Полицай пострада след гонка в Бургас, издирва се 24-годишен крими...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).