Шофьор на "Бургасбус" кара бясно на червено, можеше да стане голяма беля

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:26 / 27.10.2021
2216
"Бях спрял на светофар зад автобус на градския транспорт, изчаках и той тръгнаха, но аз видях че още е червено. Беше късмет, че не стана по-сериозен инцидент. Създаде доста опасна ситуация", казва пред BTV учителят Кирил Колев, станал очевидец на случката

За мен такова поведение е недопустимо, най-малкото защото е шофьор на градския транспорт", коментира той."От ръководството на общинския превозвач определиха инцидента като сериозен и обещаха проверка.

"Бургасбус"по никакъв начин не толерира такива нарушения", категоричен е инж. Петко Драгнев - управител на общинския превозвач.  "След като  се констатират нарушенията, имаме комисия, която разглежда случаите. Имаме вътрешни правила и санкции, в случая по вътрешните правила имаме оронване престижа на фирмата, имаме имуществена санкция, неспазване на трудовата и технологична дисциплина. Най-вероятно по тях ще бъде санкциониран", отбеляза инж. Драгнев. Той добави, че по Кодекса на труда се предвиждат забележка и уволнение, а най-малката глоба е 10% от основната заплата.

Учителят Кирил Колев посочи, че е обсъдил с учениците си ситуацията на пътя.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).