Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Шофьори, стегнете автомобилите! Акция "Зима" започва!
Автор: Иван Сотиров 15:12 / 31.10.2019Коментари (1)1813
© Burgas24.bg
Традиционната акция "Зима" предстои в Бургас, съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР – Бургас - комисар Неделчо Рачев, предаде репортер на Burags24.bg. Тя  ще протече в три етапа. Първата кампания стартира утре. Тя е под наслов "С безопасно пътно средство през зимата". Втората, стартираща на 13 ноември, е наречена "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя".  Третата акция е за безопасно  шофиране през зимата.  

Комисар Рачев поясни, че трите кампании ще продължат по една или друга форма през цялата зима. Планирани са мероприятия с деца и младежи в училищата, тъй като те са едни от най-рисковите участници в движението. Полицаите ще следят за неправилно пресичане от страна на пешеходци и велосипедисти.

Рачев наблегна на факта, че с наближаването на зимния сезон, всеки водач е длъжен да подготви автомобила си подходящо за метеорологичните условия, като в периода от 1-и до 11 ноември органите на реда ще следят изкъсо дали грайферите на автомобилите отговарят на законовите изисквания – дълбочината им да е 4 мм. Той подчерта, че в партньорство със Съюза на българските автомобилисти и тази година ще се предоставят безплатни прегледи на всички водачи, с цел подпомагане на готовността им за управление на МПС при зимни условия.

За изминалия зимен период на територията на област Бургас са настъпили 580 броя ПТП-та, от които около 450 са с материални щети, съобщи главен инспектор Димитър Дачев, началник на сектор "Пътна полиция". 132 са тежките катастрофи. В тях има 163-ма ранени и 7 загинали. Около 32% от общия брой на тежките катастрофи са с участието на пешеходци. Поради отнемане на предимство на пешеходец са регистрирани 24 тежки катастрофи с 26 ранени. Най-много катастрофи стават в часовете от 17 до 19 часа. Петък е денят с най-много ПТП-та.

"За да са готови автомобилите за зимните условия, е важно да си обърнете внимание на геометрията на колата, да не се подценяват гумите. Ако се налага е по-добре да се купят нови китайски гуми, отколкото втора употреба, които вече са загубили своите качества. При мокра настилка сцеплението е в пъти по-малко при зимни условия, отколкото в летния условия, именно затова спирачките и газта трябва да се натискат плавно", отбеляза от своя страна легендата в автомобилния спорт Стоян Апостолов

Манол Тодоров от SOS ПТП призова шофьорите да бъдат по-внимателни на пътя, предвид че през зимата пешеходците носят тъмни дрехи и много по-трудно се забелязват.

В брифинга участие взеха още директорът на СБА - Бургас – Васил Михалев и директорът на БЧК - Бургас - Виолета Радева.

Повече вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А избирателите на митко с каруците как ще ги проверявате????/
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: