Ще ни возят ли по-скъпо такситата в Бургас?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:15 / 12.01.2024
1214
Цените на такситата в Бургас най-вероятно ще поскъпнат. Решението за това ще бъде взето на следващата сесия на Общинския съвет в края на месеца, предаде репортер на Burgas24.bg.

С докладна записка на председателя на Постоянната комисия по транспорт и безопасност на движението Евелина Михалева се предлага минимална дневна тарифа от сегашните 1,09 лв./км да се повиши на 1,30 лв./км. Минимална нощна ще скочи от 1,19 лв./км на 1,50 лв./км. Представителите на таксиметровия бранш са изразили  мнение на "широка“ среща, че в момента съществува дъмпинг и ако цените на таксиметровия превоз не бъдат завишени, то той ще продължи да ги ощетява.

"Постоянната комисия по транспорт и безопасност на движението се съгласи с така направените искания на бранша, като взе предвид обстановката в страната и в града ни, отчете и факта, че инфлацията в България дори е по-висока от предложеното увеличение“, се посочва в докладната записка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Софиянец нападна жена в центъра на Бургас
2-годишно момиченце успя да избяга от бургаска детска градина?
Екстремни жеги ни очакват утре в Бургаско!
Важно, шофьори! Започва ремонт на пътя Бургас – "Сарафово"!
От Поморие до "Меден рудник" – този криминален тип не се спира пр...
На тези места в Бургас днес вода няма да има!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).