Ще ремонтират Летния театър, слагат и удобни седалки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:41 / 16.12.2014
1545
Съветниците приеха предложение на кмета за участие на Община Бургас с проекто-предложение за финансиране по Проект "Красива България" на МТСП по: мярка М01 "Подобряване на обществената среда в населените места". Става въпрос за ремонт на Летния театър с монтиране на нови удобни 2 416 седалки, както и ново осветление. Броят на седалките се запазва същия. Общината трябва да съфинансира проекта с 140 хил. лева, което е 50% от проекта.

Според Ивайло Дражев от НФСБ седалките са наистина неудобни и дори той самият си носел възглавници, посещавайки събития там, но според съветника парите за ремонт са много.

Според зам.-кмета Йорданка Ананиева, за да се реализира ремонтът на зрителната част на театъра има изготвен проект, който включва различни дейности като подмяна на настилките и превръщането на Летния театър достъпен за хора с увреждания.

Преди това за четвърти път групата на НФСБ в Общински съвет - Бургас се опита да забрани гей парадите в Бургас, но и този път предложението им не бе прието. След предложението на Руслан Карагьозов за прекратяване на дебатите, общинските съветници гласуваха и предложението на НФСБ не мина за пореден път.

Съветниците приеха и поименен списък на преходните обекти от разчета за капиталови разходи. Те дадоха съгласие и за участие на Община Бургас с проектно предложение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда за проект "Инвестиционни проекти за подобряване и развитие на ВиК инфраструктурата на гр. Българово, Община Бургас".

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
06.04.2016 Летният театър открива новия сезон през май обновен
17.03.2016 До ремонтирания Летен театър ще се появи заведение, с визия, която да му подхожда
11.11.2015 Освободиха нискоквалифицираните работници на Летния театър, монтажът на седалките се бави
30.10.2015 Работниците на Летния театър още нямали право на заплати
30.10.2015 Бунт при ремонта на Летния театър, работниците си искат парите
15.10.2015 Доставиха новите седалки за Летния театър
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).