Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ще се реши ли окончателно казусът със строежа до ОУ "Любен Каравелов"?
Автор: Георги Кирилов 16:31 / 08.07.2019Коментари (1)4089
© Нова тв
Бивши и настоящи ученици от
ОУ" Л. Каравелов ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Управителят на "Комплекс Билд" ООД Николай Богов се обърна към медиите с молба за съдействие при разрешаването на казус, който от личен се превърна в обществен. Става въпрос за спряния строеж до ОУ "Любен Каравелов". Ето какво споделя той: 

Уважаеми представители на български медии,

Обръщам се към Вас с молба за съдействие при разрешаването на казус, който от личен се превърна в обществен с "любезното“ съдействие на определени недобронамерени лица.

Изкуствено се създаде голямо напрежение между директора на ОУ "Любен Каравелов“ – Бургас /г-жа Анета Димова/, Община Бургас в лицето на общинската администрация, собствениците на имота, в който стартира строителството, нас като строителна организация, спазваща законосъобразността за всички наши действия и моите клиенти, които си закупиха жилища с нотариален акт за право на строеж и платиха 3% данък за придобиване.

ЗАЩО ОБЩИНАТА СПРЯ СТРОЕЖА ДО ОУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“?

През месец май 2018 г. с мен се свързаха граждани, които поискаха да им построя жилищна сграда на обезщетение във въпросния имот до ОУ "Любен Каравелов“. Те разполагаха с всички необходими документи, че имотът е тяхна собственост, който е върнат от Община Бургас преди повече от 20 години с решение на съда. Имат издадена виза за проектиране от общината, даваща им право, след одобрение на проекта, да застроят терена. Съгласно приетия от Община Бургас подробен устройствен план в имота се предвиждаше да бъде изградена сграда, която от страната на училището да завършва с калканна стена, с оглед предвиденото в плана бъдещо изграждане на подобна сграда в двора на училището.

През ноември 2018 г. заградих имота с ограда, поставих всички нужни табели, с което стана видно, че мястото се подготвя за строеж на жилищна сграда. Нито от управата на училището, нито родители, нито съседи, нито общината, нито някой друг не възрази, по какъвто и да било начин, срещу бъдещия строеж.

При започване на строежа установихме, че част от оградата на училището е изградена вътре в парцела, без за това да има каквото и да и разрешение от собствениците на имота. Независимо от това, че по силата на българското законодателство в този случай оградата е станала тяхна собственост и те имаха право да се разпореждат с нея както намерят за добре, преди да стартираме строителството проведохме среща с директора на училището г-жа Димова. На тази среща се съгласихме не само да демонтирахме оградата на училището за наша сметка, а и да я възстановим до 15.06.2019 г., тоест 20 дни от стартирането на строителството, като я монтираме по границата на парцела. По нареждане на директора нашите служители прибраха оградата във физкултурния салон.

Два дни след започване на строителните дейности, изведнъж срещу нас се стовари негативна кампания. Десетина родители протестираха, че се затварят прозорците на сграда, пригодена за почасов учебен център, която съгласно предвижданията на подробния устройствен план трябваше да бъде прилепена към калкана на нашата сграда. Бях и несправедливо обвинен, че съм навлязъл в територията на училището. Всички тези действия бяха в резултат от сигнала до общината, подаден от директора г-жа Анета Димова. Поради тези протести, Община Бургас ми забрани да строя и поиска да отчужди имота.

АБСУРДЪТ!

Веднъж общината одобрява всички строителни проекти, след това ми дава разрешение за строеж, което не е оспорвано от РДНСК и е влязло в сила, открива ми строителна линия да строя, а впоследствие прави опит да си оттегли разрешението за строеж и там да не се строи. С административни мерки бях принуден да спра строителния процес и да консервирам строежа като заровя извършения изкоп и подготвителните дейности по фундамента, което е прецедент в строителната практика. Сами разбирате пълния абсурд на ситуацията!

В момента водим преговори с Община Бургас и кмета Димитър Николов да бъде предоставен друг парцел в района с по-добри показатели от сегашния, за да мога да си покрия огромните финансови загуби, които претърпях и които продължавам да търпя. Гражданите /нашите клиентите/ също очакват бързото решение от общината, а ако това не се случи през месец юли, те са готови и да протестират пред сградата на Община Бургас.

През годините винаги съм бил изряден и коректен. Клиентите са оставали доволни и никога не съм имал проблеми от подобно естество. Сега, "благодарение“ на някои личности, се опитват да ни обвиняват в какво ли не, да ощетят собствениците на имота и хората, които са закупили апартаменти.

Длъжен съм да защитя интересите на собствениците на терена, моите клиенти, доброто си име и авторитета на фирмата. Обръщам се към всички Вас за подкрепа, която ми е изключително нужна, за да се справя с бюрократичните безобразия!

Оставам на разположение при възникнали въпроси и за предоставяне на документи.

Благодаря Ви!



Още по темата: общо новини по темата: 8
17.02.2021 »
01.08.2019 »
30.07.2019 »
06.06.2019 »
05.06.2019 »
28.05.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе ИДИОТ нещастен как ще строиш в двора на училището бе,аз Учих там бе,Бегай далеч от този имот бе лапач нещастен герберски!!!!1
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: