Ще стане ли надписът "Аз обичам Бургас" любимо място за снимка на гостите на града?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:32 / 29.01.2019
3028
След напоителни дебати Общинският съвет реши да бъде монтирана модулна конструкция с надпис "Аз обичам Бургас" на пл. "Царица Йоана" или по-популярен като площада до Гарата. Идеята е тя да стане любимо място за снимки на гостите на града, предава репортер на Burgas24.bg.

Първоначално бе предложено съоръженията да бъдат две – до автогара "Юг" и до Пантеона в Морската градина, но втората позиция отпадна, поради малък бюджет. Сумата, която ще бъде вложена в изграждането на конструкцията, ще бъде в размер на до 20 хил. лв. – за нейното проектиране, изработка и поставяне. Ще бъде отправено предложение към училищни институции за участие в изработката и монтиране на конструкцията.

Общинският съветник Ангел Божидаров определи идеята за банална. "В няколко града у нас има такова нещо – не сме оригинални. Дори в Европа по павилионите със сувенири с надпис "Аз обичам еди-кой си град" намаляха, посочи Божидаров. Той бе категоричен, че докладната записка трябва да бъде издигнат паметник на свети Николай Чудотворец.   

Колегата му от ГЕРБ Веселин Пренеров се съгласи, че изграждането на статуя на покровителя на Бургас е добра и в шеговит тон продължи "Ако се монтира на мястото на Альоша, това би ни вкарало в Книгата на Гинес като най-високата статуя на светеца".  

Берданков защити докладната си като изтъкна, че много граждани настоявали да има подобна атракция. Той предложи надписът да е на латиница, за да бъде разпознаваем за чужденците. Това обаче не бе одобрено от съветниците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).