Ще стане ли скъпо удоволствие возенето с "Бургасбус"?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (4)
16:03 / 19.01.2022
16180
Обмисля се увеличение на цената на билета в градския транспорт на Бургас. С колко  -  все още не е ясно, но е възможно повишението да е с около 15%. Причината са високите цени на тока и метана.

"Ще търсим минимално увеличение. Ако повишим много цената на билета, то може да очаква голяма отлив. Трябва да намерим баланс между възможностите на гражданите, това, което евентуално общината или държава отпусне като компенсация и това, което диктува пазара на горива. В момента изготвяме разчети. Искаме да вземем решение, което да бъде с възможно най-малко завишение. След това то ще бъде предложено на Общинския съвет", коментира пред Burgas24.bg директорът на общинския превозвач "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.

За декември от дружеството са получили с 50 хил. лв. по-високи фактури за ток, а за метан с близо 60 хил. лв. Това е поскъпване с около 20%. Други варианти за справяне с кризисната ситуация са разреждане на автобусите или съкращение на работници.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).