Ще укрепват свлачище в Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 05.07.2012
1159
Имаме изготвен проект и върви процедура по избор на фирма изпълнител, която да укрепи свлачището източно от паметника на Теохар Бакърджиев в Морската градина, аварийното свлачище което укрепихме преди 2 г. от към крайбрежната алея. Това каза главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева.

След брегоукрепителните мероприятия по ската ще се реконструират и прилежащите алеи. "Избраната фирма, която да укрепи свлачището трябва да започне дейност в края на активния сезон, за да няма проблеми. След приключване на укрепителните дейности имаме предвидени мероприятия по възстановяване на алеята, нова растителност и такава която да осигурява защитата на ската, след което ще продължим с реконструкцията на алейната мрежа. Нещата са интегрирани случват се поетапно, защото е свързано със средства, а парите са по различни програми, но се опитваме да създадем един цялостен завършен вид на Морската градина", каза арх. Илиева.

Иначе приключиха ремонтните дейности на алеята към паметника на Пушкин, както и около фонтана до Морското казино. През лятото няма да има нови ремонтни освен аварийни ако се наложат. Догодина ще се отбележат 100 години от създаването на Морската градина, която е паметник на градинското и парково изкуство, архитектът се надява да приключи дотогава и реконструкцията на моста и предмостовото пространство, за да се създаде един атрактивен маршрут.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).