Синдрома на родителско отчуждение обсъждаха магистрати в Окръжен съд - Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:50 / 30.10.2018
1498
Окръжен съд – Бургас съвместно с Националния институт на правосъдието организираха регионално обучение за магистрати на тема "Съдебно-психологически експертизи на деца. Синдром на родителско отчуждение. Поведение на съдията при провеждане на производства с участие на деца, пострадали от домашно и сексуално насилие“. Лектор бе доц. д-р Румен Бостанджиев. В обучението се включиха съдии от Апелативен, Окръжен и районните съдилища в областта.

Лекторът представи негативната тенденция на зачестяване случаите на деца в проблемни семейства и преосмислянето на традиционната представа "в името на детето“. Широка дискусия предизвика психологичното развитие на детето в дисфункционално семейство и ефекта на развода върху децата, справяне с травмата, стреса, също и споделеното попечителство. Участниците направиха съпоставителен анализ с примери по тези въпроси от световната съдебна практика и законовите норми в страната. Теми на обучението бяха още насилието в изолирани етнически общности, синдрома на родителско отчуждаване, психологичната медиация при развод.

Обучението бе организирано по проект "Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието, по Оперативна програма "Добро управление“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).