Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Синелибри Бургас започва на 22 октомври
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 14.10.2020Коментари (0)1319
©
Международният кино-литературен фестивал Синелибри тази година се провежда под мотото "Възпитание на чувствата“ в знак на почит към Гюстав Флобер, един от най-влиятелните френски писатели на XIX век. Изданието влюбимия Бургас започва на 22 октомври с последния филм на Роман Полански "Офицер и шпионин“, брилянтна адаптация по историческия трилър на Робърт Харис за аферата "Драйфус“, и ще продължи до 1 ноември, когато режисьорът Матео Гароне ще ни поднесе свежа и оригинална интерпретация на вечната приказка "Пинокио“, прославила автора си Карло Колоди. Домакин на прожекциите е клуб "Модерен театър“.

Синелибри Бургас обхваща 11 блестящи филмови премиери, традиционно разпределени в конкурсна и паралелна програма. Част от тях ще бъдат излъчени онлайн чрез платформата Neterra TV+.

На 26 октомври жителите и гостите на Бургас ще могат да видят семейната драма "Връзки“ на режисьора Даниеле Лукети, спрягана като европейска версия на "Брачна история“ (реж. Ноа Баумбах). Емоционално наситената адаптацияпо романа на известния италиански писател Доменико Старноне откри тазгодишното издание на кинофестивала във Венеция. В програмата е и новият филм на френския режисьор Франсоа Озон, който владее изкуството напровокацията до съвършенство. "Лято 85“ е блестящо разгърната младежка драма, проследяваща историята на едно съзряване. Прожекцията в Бургас е на 31 октомври и ще бъде предшествана от среща представяне на филма с участието на Николай Йорданов, киновед, автор на книгата "Не казвай на мама", дала идеята за едноименния късометражен филм от конкурсната програма. Още една филмова премиера ще бъде съпроводена със среща разговор – става дума за друг български филм "Разкази на едно софийско копеле“, вдъхновен от лебедовата песен на Валентин Пламенов. Филма ще представи режисьорката Мария Арангелова на 30 октомври.

Сред акцентите в програмата са амбициозната копродукция "Берлин Александерплац“ на Бурхан Курбани - екранизация на монументалния роман на Алфред Дьоблин, зрелищният психологически трилър "Заливът на тишината“ с Олга Куриленко и Клаес Банги ексцентричната криминална комедия "Кръстницата“ с френската кинозвезда Изабел Юпер. Програмата на Синелибри Бургас ще предложи на зрителите и прелестния любовен романс – "Една русалка в Париж“, в който блестят Никола Дювошел, Мерилин Лима и Роси де Палма. Ценителите на философската проза не бива да пропускат филмовия прочит на "Нарцис и Голдмунд“ от Херман Хесе. Роман, който се оценява като литературен триумф,  "най-задълбочената и хубава книга“ на Хесе, същински шедьовър на модерната европейска класика. А "Крадецът на дните“ на режисьора Гуидо Ломбарди е още един подарък за почитателите на съвременното италианско кино.

Всички прожекции и съпътстващи събития на живо ще се състоят при строго съблюдаване на здравните мерки. Билети за залата на клуб "Модерен театър“ се продават на касата на Билетен център "Часовника“ на ул. "Александровска“ от 10-18 ч. (без събота и неделя). За информация: тел. 0894898098.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: