Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Синът на Найден Милков си тръгна от съда яхнал мотор
Автор: Георги Кирилов 14:42 / 04.07.2019Коментари (0)9304
Синът на известния певец и бос на Първа частна милиция Найден Милков – Димитър се изправи днес пред съда. Този път 30-годишният мъж е привлечен като обвиняем за палеж в "Меден рудник", предаде репортер на Burgas24.bg.

Милков е излязъл само преди няколко дни от затвора - на 21 юни. " И пак си тук, за да не губиш тренинг", отбеляза в началото на заседанието съдия Катя Господинова.  На 18.07.2017 г. в пред бл.29 в най-големия жилищен комплекс на Бургас, като извършител, Димитър е запалил лек автомобил "Ауди“ модел "А3“. Той е използвал непълнолетно лице за да запали колата. Димитър е въздействал физически и психически на момчето чрез нанасяне на побой. Удрял го с юмруци в главата и гърдите и го е заплашил с убийство с пистолет.

Палежът е извършен като следствие на стар конфликт между обвиняемия Димитър и собственика на лекия автомобил "Ауди“. Имало е и опасност пожарът да се разпростре и върху лек автомобил "Рено“.

Състав на Окръжен съд – Бургас днес изслуша становищата на страните по всички въпроси  в разпоредителното заседание. Защитата на подсъдимия помоли съда за произнасяне по т. 3 от чл. 248 от НПК, според която има допуснато на досъдебното производство отстранимо съществено нарушение, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия. Според защитника, има допуснати пропуски в правната квалификация на обвинителния акт относно участието на подсъдимия в деянието, като оспорва наличието на посредствено поръчителство, поради което съдебното производство следва да бъде прекратено и върнато на държавното обвинение.

Съдът счете искането на защитата за неоснователно, предвид обстоятелството, че обвинителния акт във вида, в който е в кориците на делото, отговаря на изискванията, визирани в чл. 246, Тълкователно решение № 2 от 2002 г. на Върховния касационен съд. В обстоятелствената част се посочват обективните и субективни съставомерни признаци на инкриминираното деяние. Съдът няма правомощия на преценка срещу кого трябва да бъде повдигнато обвинение, като в хода на делото,  съдебният състав ще прецени каква е конкретната форма на участие на подсъдимия в настоящото производство. Според настоящата съдебна инстанция, не са налице основания, с които да се ограничава правото на защита на подсъдимия.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в 7-дневен срок. Съдът отложи делото до произнасянето на въззивната инстанция при евентуално обжалване и насрочи следващото заседание по процеса на 5 септември.

Окръжен съд – Бургас потвърди и взетата спрямо Димитър М. мярка за неотклонение подписка.    

След заседанието Димитър набързо напусна яхнал мотор (Вижте във видеото на Burgas24.bg).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: