Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Синята зона" в Бургас поглъща още улици
Автор: Екип Burgas24.bg 08:36 / 11.03.2016Коментари (9)8707
© Burgas24.bg
Синята зона в Бургас развива мащабите си. В докладна записка, входирана до Общински съвет-Бургас от зам.-кмета по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев става ясно, че ще бъдат включени още улици в обхвата й. Отново в сини ленти ще бъде опасан и паркингът пред МБАЛ-Бургас, научи Burgas24.bg.

Сред доводите за захранване на синята зона с нови улици присъстват тези, че граждани сами са пожелали това, заради приходящи автомобили, тъй като новите зони се намират в близост до тези, които в момента са платени.

"Има многократни искания на живущи в съответните райони, които настояват Община Бургас да предприеме мерки за регулиране на паркирането. Единственият вариант е с включване на съответните райони в зоната за платено паркиране", каза за Burgas24.bg Андрей Рунчев, директор на ОП "Транспорт" в Община Бургас. Той допълни, че е имало разговори и официално писмо от ръководството на МБАЛ-Бургас, с които се е изразило желание за въвеждане на контролирано паркиране там.

Ето част от мотивите в докладната записка и информация кои улици ще влязат в обхвата на синята зона, ако ОбС-Бургас я приеме:

"Към настоящия момент зоната обхваща улици, части от улици и пътища в централна градска част и широк център. Въведеният режим на паркиране - локално по постоянен адрес, служебен абонамент, свободни места за почасово паркиране на живущи извън зоната, регулира потока от автомобили към централна градска част и в същото време се стреми приоритетно да осигури паркирането на живущите там. За постигането на пълния ефект и достигането на един цялостен и завършен облик на зоната, следва да бъдат въведени в експлоатация няколко улици и части от улици.

Това са: паркингът между улиците "Средна Гора", "Св. св. Кирил и Методий", "Демокрация" и "Проф. д - р Асен Златаров"; паркингът в участъка между ул. "Христо Ботев" и ул. "Васил Левски"(от северната страна на сградата на "НХК"), паркингът на входа на Морска гара Бургас (срещу "Старата фрегата"); отсечките на ул. "Ивайло" и ул. "Цар Калоян" между улиците "Цариградска" и "Фердинандова"; отсечката на ул. "Хан Аспарух" между ул. "Александровска" и пл. "Баба Ганка"; участъците в района между улиците "Сливница", "Гладстон", "Фердинандова" и "Христо Ботев"; улиците и части от улици в района между бул. "Иван Вазов", "Гладстон", "Фердинандова"; улиците в района между бул. "Стефан Стамболов", "Сан Стефано", "Одрин", "Струма", "Родопи", "София", както и паркинга пред "МБАЛ- Бургас".

С въвеждането на режим на платено и безплатно паркиране на посочените пътища и части от пътища ще бъде преустановена практиката последните да бъдат използвани като място за паркиране от всички приходящи. Същевременно ще се гарантира правото на живущите да ползват режима на локално паркиране в близост до постоянния си адрес.

Предложението за въвеждане на контроли режим на платено и локално паркиране по отношение на последните четири района е въз основа на искания на граждани, обективирани в приложените към докладната записка писма. Районите се намират в близост до централната част на града и съществуващите граници на зоната. Това привлича водачите на МПС да паркират автомобилите си в повечето случаи за целия ден и прави намирането на свободни места за живущите невъзможно.

Предложението за възобновяване на режима на паркиране пред МБАЛ- Бургас е наложено, както във връзка с искане от страна на ръководството, така и от доказалата се през времето ефективност на съществуващия преди това контрол. Припомняме, че до 2013-та година паркингът беше част от режима на платено и безплатно паркиране. Впоследствие той бе преустановен, но практиката след повече от две години показва необходимостта от осъществяване на контрол, въвеждане на ред, ясно обособени места за паркиране на автомобили, превозващи или управлявани от хора с увреждания, таксита, места за почасово паркиране и свободна зона, с което ще се гарантира и пространството за свободното придвижване на специализиран медицински транспорт и посетители."




Още по темата: общо новини по темата: 86
19.08.2022 »
04.05.2022 »
28.04.2022 »
01.03.2022 »
11.01.2022 »
01.10.2021 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Barash Tan
премахни филтъра

0
 
 
АЗ СЪМ ЗА ИСКАМ СИНЯ ЗОНА ДА ИМА И В КС МЕДЕН РУДНИК КОЛИТЕ В ТОЗИ КОМПЛЕНС ПАРКИРАТ БЕЗОБРАЗНО И БЕЗПАРТОННО
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: