Скандал разтресе фестивала "Бургас и морето"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:49 / 28.07.2023
57039
Скандал удари като ураган фестивала "Бургас и морето“ точно за 50-годишния юбилей на проявата.

Оказа се, че, противно на регламента, една от песните в конкурсната програма е обнародвана още на 22 ноември 2021 г., има видеоклип и 5278 гледания в Ютуб. С което е нарушен регламентът на конкурса, още преди той да е започнал.

Лъч

Песента се казва "Светъл лъч за мен“, изпълнена е от Кристиана Кирилова, музиката и текстът са на Валентина Ценова, аранжиментът е на Красимир Илиев. В Ютуб обаче през 2021 г. въпросната песен излиза с името "Пробуждане“. Авторите са същите. Определено песента е много силна и изпълнението е много добро, но големият проблем е, че на този фестивал се допускат само изпълнения, които преди това не са обнародвани по никакъв начин. И тук става въпрос не просто за някакви малки сходства на няколко ноти, а на тотално идентични песни с няколко леки промени в текста.

В коментарите под песента потребители на Ютуб пишат за "Светъл лъч за мен“: "Хубава е песента, ама май ми се струва, че това е против регламента“; "Даже съм сигурен, че ако се поровя в галерията, може и да я намеря, защото не я намирам в Ютуб, ама май се казваше "Пробуждане“; "Тази песен е много стара и клипът й беше много хубав, но не знам сега защо не я откривам в Ютуб“; "С мъжа ми я слушахме много вкъщи и си я знаем наизуст. Браво, Криси! Прекарана си!“.

Пост

Нели Рангелова реагира на тези публикации във Фейсбук. А по-късно каза пред "Телеграф“: "Не трябва точно към мен да се обърнете, защото тази година нямам нищо общо с фестивала. Получих на месинджър съобщение от неизвестен за мен подател. Там обаче се казва, че песен, която е пята преди година, има видеоклип и над 5000 гледания, сега е допусната да участва със сменено име и малко промяна, при положение че по регламент песните трябва да са чисто нови. Аз не вярвам някой да го е допуснал умишлено. Двете песни наистина си приличат, те са една и съща. Не искам по никакъв начин да засягам изпълнителката, защото тя няма никаква вина. За това са виновни или селекционната комисия, или авторите. Все пак тази година имаме 50-годишнина на този фестивал. В Ютуб е скрит линкът, но някой го е разпратил на всички. Аз съм с много хубави впечатления от този фестивал, журито е от утвърдени имена. Момичето пее много хубаво, но да бяха направили друга песен. Наскоро бях жури в Хисаря, където една от песните е отпаднала още на селекционната комисия, защото певицата е имала неблагоразумието да я изпее на едно участие, най-вероятно да я пропее, беше отрязана“.

Тони Димитрова отговаря във фейса на Нели Рангелова: "Траяна Михова? Всички сме бомбардирани от това анонимно лице. Защото така е по-лесно! Сигурно е някой, който познаваме всички. То не бяха доноси през годините срещу Светослав Лобошки, срещу Дани Милев и кой ли не още. И отдолу свободните съчинения не закъсняха“. До редакционното приключване на броя Тони Димитрова не бе открита за повече коментар.

Факт е, че песента "Светъл лъч за мен“ е силна, факт е, че е добре изпълнена. Факт е, че е обнародвана преди и по регламент няма право. Въпросът е защо този скандал се разгаря сега и дали е само да се предизвика интерес, или пък някой иска да погоди лош номер на Кристиана Кирилова и авторите на хубавата песен, която явно трябва да бъде извадена от надпреварата. Факт е, че в Бургас някой нещо не е свършил както трябва.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).