Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Скандално! Плувни клубове се хванаха за гушите заради басейн
Автор: Екип Burgas24.bg 09:38 / 01.07.2015Коментари (0)5950
Плувните клубове в Бургас се хванаха за гушите заради басейна на Флората. Пет от шестте бургаски клуба уж скочиха срещу плувен клуб "Бриз", от който използват три от общо 6 коридора на спортното съоръжение, а всички останали плувци съвместявали останалите 3, става ясно от постъпило заявление, публикувано сайта на Общинския съвет, адресирано до кмета Николов. Като податели са посочени председателите на спортни клубове по плуване в града - "Метропол", "Акулите", "Започни да плуваш", "Черноморец" и "Параспорт". Burgas24.bg разкри, че не всички спортни клубове, чийто имената са посочени, поддържат това мнение. Може би и заради това не са положени нито печати, нито подписи. Това се потвърждава и от думите на Люба Панайотова от ПК "Черноморец", която заяви за медията, че не е подписвала нищо и от нас научава за документа.

"Атаката идва от СК "Акулите", които имат нелицензирани треньорски кадри, както и от ПК "Метропол". Съмнява ме, че както от "Черноморец", така и от "Започни да плуваш" са подписали нищо", каза за Burgas24.bg Соня Стойчева от "Бриз". Тя добави, че клубът има около 140 картотекирани състезатели, а всички други клубове, които са записани в писмото, имат общо - около 130. Клубът разполага с 6 лицензирани треньори, а всички останали с общо един. По този начин тя обясни защо техните спортисти имат нужда от половината коридори на плувен комплекс "Флора".

"Елате на басейна да видите, че другите три коридора са почти празни. Ако броят на коридорите се полага според картотекираните деца, то ние трябва да вземем три от шестте. Ако се избира според класирането и точките, то трябва да вземем още по-голяма част от басейна", добави Янчо Стойчев, треньор в ПК "Бриз", който е и помощник треньор на националния отбор по плуване и е член на Техническия комитет на Българската федерация по плувни спортове.

В писмото, което размъти водата в Бургас, е посочено, че клубовете настояват за ясни критерии при използване на плувния басейн "Флора". Там е посочено, че на този етап на територията на Община Бургас спортните клубове, развиващи плуването и използващи басейна от 6 до 18 часа, са 6 на брой. Според написаното плувен клуб "Бриз" е привилегирован да използва през цялото време 3 коридора, а за всички други 5 клуба остават също 3, които да съвместяват. В писмото пише и, че от откриването на спортното съоръжение никой от ръководството на ОП "Спортни имоти", стопанисващи басейна, не е предоставил график на клубовете, който да регламентира използването на спортното съоръжение.

Председателите на клубовете считали, че "ситуацията е недопустима, тъй като според законодателството в страната това е непряка дискриминация към децата и младежите, които те обучават и възпитават чрез спорта плуване".

"Общата ни цел е не само децата и младежите да бъдат направени спортисти, които да прославят града ни, но и да ги възпитаваме в спазването на принципите на феърплей, изграждайки ги чрез спорта, като достойни граждани", пише още в писмото, с което би трябвало да са запознати представителите на клубовете.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: