Скоро тази бургаска улица ще бъде проходима!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:11 / 31.01.2024
2617
Много скоро предстои финал на дългия ремонт на ул. "Шейново“ в Бургас. Очаква се дейностите по реконструкцията да приключат към края на март, ако атмосферните условия  са благоприятни. Това става ясно от отговор на кмета на Бургас Димитър Николов след запитване на общинския съветник Мадлен Мутафян, установи справка на Burgas24.bg.  

Цялата “Шейново“ от улиците  “Иван Вазов“ до “Сан Стефано“  се ремонтира след приключил ВиК ремонт. Стартът бе даде през лятото на 2022 г. Предвидена е цялостна подмяна на пътната настилка на уличното платно, подмяна на тротоарната настилка, обособяване на оптимален брой крайулични паркинги, подмяна на едроразмерпата растителност и реконструкция на зелените площи, обособяване на площадки за сметосъбиране, подмяна на уличното осветление и др.

Тротоарите са с настилка от бетонови павета. Преходът със зелените площи е посредством скрит градински бордюр на нивото на настилката. Всички тротоари са обвързани в единна система за достъпна среда, чрез понижаване на настилката и полагане на тактилна настилка при кръстовищата. Пред съществуващите входове на гаражи и рампи се предвижда понижаване на настилката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот
Най-много сигнали за купуване на гласове са получени в област Бур...
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).