"Сладкопойна чучулига" ще се проведе 4 и 5 юни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:38 / 02.05.2018
1795
Национален Конкурс за изпълнение на детска песен "Сладкопойна чучулига"  ще се проведе на 4 и 5 юни в залата на Младежки културен център.

Проектът е финансиран от Община Бургас по програма за съфинансиране на културни проекти и представен съвместно със Сдружение "Сладкопойна чучулига".

Празникът ще започне на 4 май с концерт на хорова школа "Милка Стоева" "С песните на Сладкопойна чучулига" в залата на НХК. Концертът е част от честванията по случай седемдесетгодишния юбилей на Школата.

Изпълненията в Конкурса на младите певци на 5 май,  ще бъдат оценявани от доц. Етиен Леви - композитор, преподавател в ДМА, НБУ и СУ във факултетите по поп и джаз изкуство, Марина Господинова - преподавател по джазово пеене в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, Мишел Дийн – преподавател по джаз и поп пеене в НУМСИ - "Панчо Владигеров" - гр. Бургас.

По регламент в първия кръг малките певци участват с песен от фонда на "Сладкопойна чучулига". И тази година  ще бъде запазено правилото всеки участник да получи подарък. Организаторите очакват над сто участника.

В паралелно провеждащият се конкурс "Нарисувай ми песен" участниците участват с рисунки отново  по песни от фонда "Сладкопойна чучулига". Изложбата с наградените творби ще  бъде изложена от 1  до 11 май във фоайето на НХК.

Отличените участници и в двата конкурса  ще бъдат наградени на Заключителния концерт, който ще се състои на 5 май от 18 ч. на сцената на Младежки културен център.

Ще бъде връчена и специална награда на Черноморска асоциация на жените..

 Конкурсите се организират от Сдружение "Сладкопойна чучулига"  с  подкрепата на Община Бургас, БМФ  - Порт Бургас , Издателство Архимед, Издателска къща "Хермес,  Koh-i-Noor Bulgaria, Captain pen, "Пирин Спринг", АД Пласи ООД ,  "Елкот" - София, Златарски магазин - UNIQUE, Хотел "Форс"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).