Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
След екшъна със свинските опашки: Афганистанците си плюха на петите от страх
Автор: Екип Burgas24.bg 16:11 / 25.11.2016Коментари (0)4307
© Burgas24.bg
Тримата афганистанци - Саадат, Доост и Исхаки от клипа, който през април взриви интернет, са безследно изчезнали. Това стана ясно по време на процеса срещу Петър Низамов - Перата, който стартира днес в Бургаския районен съд, предаде репортер на Burgas24.bg.

Перата бе обвинен за незаконен арест на мигранти, след като собственоръчно публикува във фейсбук профила си кадри, от които се вижда, как тримата афганистанци са проснати на земята и вързани със свински опашки, а Низамов на развален английски крещи "No Bulgaria, go back Turkey". След този инцидент мигрантите са настанени в транзитния център в Пъстрогор, от където избягали на 3-и юни тази година. От тогава са в неизвестност и са обявени за общодържавно издирване.

Саадат, Доост и Исхаки избягали от страната си в началото на февруари, преминали през Пакистан, Иран и в Истанбул се събрали с други афганистанци. През април цялата им група от 25 души била преведена през границата от турци, говорещи кюрдски, но тримата се успали и били изоставени от своите сънародници.

Точно там, край село Евронозово, община Малко Търново, на 10-и април те имали злата участ да се натъкнат на Перата, който създава своята неформална група "Цивилни отряди за защита на жените и вярата" в началото на 2016 г. във Фейсбук. Низамов бил въоръжен с мачете и газов пистолет. Когато се натъкнали на афганистанците, той и двама негови съучастници ги свалили на земята и вързали със "свински опашки". Низамов ги ритал и им удрял шамари, след което започнал да претърсва джобовете и ръчния им багаж и ги питал дали носят пари и телефони. След като не открил нищо ги пратил към Турция с култовата реплика от видеото.

В съдебната зала днес Перата категорично отказа да се признае за виновен и не пожела делото да се гледа по съкратеното производство. Неговото желание бе изобщо да не се дава ход на делото, тъй като то трябвало да се гледа в Малко Търново, а не в Бургас, понеже водел две дела срещу Районен съд - Бургас - едното за 18 хиляди лева, другото за 40 хиляди лева. След като искането му не бе уважено, Низамов и адвокатите му превърнаха процеса в комедийно шоу, като през повечето време подсъдимият бе по-активен от своите защитници и сам разпитваше свидетелите.

Пръв свидетелски показания даде 24-годишният Илиян Парушев, който дебело почерта, че не е близък приятел на подсъдимия, а го познава от залата, в която тренират. Според него, групата им отишла на барбекю, а междувременно се разходили, да проверят за мигранти. Тогава от гората изскочили афганистанците, единият се хвърлил върху Низамов и след кратко боричкане, му бръкнал в окото. Тогава дошли и останалите, които придружавали групата на Перата, които ги вързали.

Самият Низамов стоял отстрани и нито е удрял афганистанците, нито е проявявал някаква форма на агресия. Междувременно дошла и втората група с техни познати, предвождани от млад мъж на име Илиян. Именно втората група успяла да хване и завърже със свински опашки мигрантите.

Районният съдия Анатоли Бобоков намери сериозни противоречия в показанията на Илиян Парушев, който пред разследващите обяснил, че не е видял кой връзва мигрантите. Свидетелят обаче заяви, че разследващите са го принудили да подпише показания, които той не бил дал.

В съдебното заседание днес бяха изслушани общо 2 вещи лица и 7 свидетели, четирима от които служители на Гранична полиция и ОД на МВР - Бургас. Бургаският районен съд допусна до разпит в следващото съдебно заседание още двама свидетели - две поемни лица, присъствали по време на претърсването на жилището на обвиняемия. Тогава ще бъде изгледана информацията в приложените по делото 4 броя дискове. За допускане на допълнителна експертиза, съдът ще се произнесе след преглеждане на записите. Предстои изслушването и на анонимния свидетел по делото.

Районен съд - Бургас насрочи следващото съдебно заседание по делото да се проведе на 19.12.2016 г., от 09:30 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: