След среща в МВР: Обвинените гранични полицаи ще получат финансова помощ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:51 / 01.11.2018
3490
МВР ще подпомогне финансово действащите служители на "Гранична полиция“ Живко Петков и Николай Костов за организиране на защитата в Турция. Главна дирекция "Гранична полиция“ има готовност да инициира благотворителна кампания сред служителите на МВР, а при необходимост ще се търсят и други възможности за набиране на средства.

Това стана ясно след среща в МВР, в която взеха участие министър Маринов, народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков и началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов. На срещата присъстваха и четиримата гранични полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, обвинени в това, че са простреляли турски бракониер, навлязъл в български териториални води край Резово на 17 април 2008 година. Срещата е съвместна инициатива между народните представители от ГЕРБ-Бургас и ръководството на МВР.

"С колегите ми сме еднодушни, че това е начинът да се търси благополучен изход от казуса с подсъдимите в Турция български граждани, продължаващ вече 10 години. Не дължим на граничарите просто подкрепа на думи, важно е да покажем съпричастност и за организацията и логистиката на защитата, която им предстои“, коментираха бургаските депутати по време на разговора си с граничните полицаи и представителите на институцията.

"Имаме съвсем скорошен, подобен пример с българския гражданин Желяз Андреев. Той показва, че категоричната позиция на институциите води до положителни резултати, когато сме на страната на правото“, поясни министър Маринов.

През последните седмици бяха проведени и други срещи и дискусии с ангажирани по случая институции. Последната бе в МВнР между заместник-министрите Тодор Стоянов и Георг Георгиев и депутатите Ивелина Василева и Диана Саватева.

Следващото заседание по делото за изпълнение на съдебната поръчка от Турция в Районния съд в Бургас е насрочено за 9 ноември.

Виж коментарите (0)

Още по темата (79):
18.01.2024 Издирва ли Интерпол четиримата български граничари?
27.04.2021 Бургаският съд отказа да предостави данни на турското правосъдие за четиримата български граничари
02.02.2021 Отложиха делото срещу четиримата български граничари
13.07.2020 Четиримата български граничари: Чувстваме се като затворници в собствената си държава
12.03.2019 Отложиха за септември делото срещу нашите граничари в Турция
12.03.2019 В Турция започва делото срещу четиримата български граничари
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).