"Случаят Адонис" представят млади бургаски артисти на фестивал в Сливница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:42 / 18.10.2016
1920
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Младежкият експериментален театър при Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" ще вземе участие във второто издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в град Сливница. "Случаят Адонис" от Георги Данаилов е пиесата, която ще представят младите артисти на фестивалната сцена на 20 октомври. Поканата за участие в престижния форум е изпратена лично от кмета на Сливница - Васко Стоилков до режисьора Христо Симеонов.

Мисията на фестивала е да предостави сцена за изява на талантливи и успешни театрални формации от България и Европа, да насърчава мултикултурния диалог, да стимулира културния обмен и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Европа и не на последно място - да запознае българската публика с постиженията на европейския театър.

В седем вечери, театрални формации от България, Чехия, Турция, Сърбия и Македония, ще мерят сили за любовта на публиката и наградите на компетентно жури.

"Случаят Адонис" е съвместна продукция на Драматичен театър "Адриана Будевска" и Националното училище по изкуства. Почитателите на театралното изкуство могат тази вечер да присъстват на откритата репетиция на трупата от 17 часа в Залата на Музикалното училище.

Зрителите ща станат свидетели на една причудлива история за това има ли смисъл в безсмъртието и какво стои зад божественото начало. Ще разберат какво се случва, когато обикновено човешко същество попадне в причудливия свят на "собствените си божества". И какво се случва с "божеството", ненадейно попаднало на собственото си творение. В ролите ще се превъплатят: Адонис- Симеон Димов, Афродита- Виола Янева, Зевс- Димитър Дросев, Хера- Мария Димитрова, Хефест- Христо Хр. Симеонов, Човекът- Александър Джимджинов, Ерос- Мартин Йорданов, Пития- Ралица Николова, Арес- Стоян Величков, Посейдон- Теодор Каракачанов. Режисьор на постановката е Христо Симеонов.

Днес, 18 октомври от 17 часа в Залата на НУМСИ, Вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).