Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Собственици на апартаменти до Грамофона скочиха срещу нова кръчма
Автор: Иван Сотиров 15:48 / 20.04.2021Коментари (8)12589
©
Собственици на апартаменти в самия център на Бургас – пространството около един от символите на графа - Грамофона, се възпротивиха срещу изграждането на павилион-кафене. Те са категорично против разполагането на външни маси към обекта, които по думите им ще бъдат поставени точно под прозорците им, научи Burgas24.bg

"С притеснение разбрахме, че се планира изграждане на поредния павилион-кафене с външни маси. разположени буквално под прозорците ми

Категорично не сме съгласни и протестираме против изграждане на заведение за обществено хранене в непосредствена близост с нашите жилищни имоти.

Няма изградени подходящи ВиК инсталации - нито за захранване на обекта с вода, нито за отвеждане на отпадните води от кафенето. Няма изградена мръсна канализация и не желаем поставянето на химически тоалетни в близост до жилищата ни. Този павилион се превръща в заплаха за хигиената в района, както и за нашето здраве Това е в противоречие с европейското законодателство и не бива да се допуска.

Освен това ни притеснява и шума, който ще идва от кафенето и клиентите на откритите маси Той ще ни пречи да спим, почиваме и работим при удовлетворителни условия. Това също е нарушение на европейското законодателство и е още един аргумент против изграждането на павилиона.

Преди закупуване на апартаментите извършихме проверка и установихме, че след извършване на ремонта не се предвиждат никакви павилиони, маси и т.н на това място Това беше и едно от важните съображения за нас - тишината и спокойствието, модерния европейски вид в района, както и на Бургас като цяло.

Поставянето на павилион нарушава естетическия вид на района, не се вписва по никакъв начин в околната среда, за която знаем, че е паметник на културата", категорични са недоволните бургазлии. Те са изразили недоволството си чрез жалба до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на ОбС-Бургас Севдалина Турманова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.04.2021 г.
0
 
 
Като искахте да е тихо, да си бяхте купили къщи на село, а не на главната улица. Освен това 10000 маси на Хепи сигурно са звукоизолирани ?!?!??!
Aнонимен
на 21.04.2021 г.
0
 
 
Супер.Дано да са същите собственици.Те се грижеха добре за бар Мерилин.А и коктейлите им бяха супер.
Aнонимен
на 21.04.2021 г.
0
 
 
Да и според мен трябва да има там барче.Толкова се радвам че ще е там.Толкова много ми липсваше .
Aнонимен
на 21.04.2021 г.
0
 
 
Там е имало 30 години кафе. Нормално е да има и сега. Да е като в цяла Европа.Да има и на нашата търговска улица лятна атмосфера и живот.
0
 
 
Община Бургас не дава разрешение за обект без изградена инфраструктура, така че химически тоалетни едва ли ще има в центъра на града. Всички предложения минават през почти всички отдели на Общината и тя не допуска нарушения на обществения ред. Наоколо е пълно със заведения, от където идва шум през летните месеци, така че явно не шума е причината за недоволството.
Aнонимен
на 20.04.2021 г.
0
 
 
В центъра на града? Да е тихо? През ятото? Голям смях.
Aнонимен
на 20.04.2021 г.
0
 
 
Измислени павилиончета, разбира се-не, но в най-атрактивните зони на града е нормално да има заведения, включително на открито при спазване на разумен и утвърден план.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: