Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Собственикът на култовия "Зангадор" в Китен събира незаконно пари от хората
Автор: Екип Burgas24.bg 21:43 / 05.08.2022Коментари (1)1377
Наемателят на култовата дискотека "Зангадор" в Китен Николай Петров е започнал да събира по 10 лева еднократна такса за паркинг от общински терени, според полиция и прокуратура това е неправомерно. Получен е сигнал за смущаващото самоуправство и незабавно извърши проверка на място. Установихме, че пред "скалната дискотека" има три общински терена – двата със статут на частна общинска собственост, а другият – публична общинска собственост. Те не са отдавани под наем, нито пък статутът им е променян по такъв начин, че да позволява да се използват като платен паркинг.

От известно време обаче всеки шофьор, който спре там, е атакуван незабавно от момче с касов апарат в ръка, което му иска такса за паркиране. Издава и касова бележка, на която обаче е изписано "вход за бар". Фискалният бон е на името на фирма "Я.Д.И.-1" ЕООД, собственост на Николай Иванов Петров – човек, който е добре познат в увеселителния бизнес, наемател на емблематичния бар "Зангадор".

По информация на Флагман.бг, още преди дни са подадени първите сигнали. След това събирачът на таксата действал по-внимателно – отивал да таксува коли само с регистрации, различни от СА, СВ, А. Избягвал софиянци, защото веднага му скачали, както и бургазлии, които щели да се усетят и да подадат сигнал в полицията.

Кметът на Китен Николай Марков е сред тези, които са съдействали за разплитане на цялата схема. Той лично уведомил МВР и прокуратурата. Междувременно РУ-Приморско пратили двама цивилни командировани полицаи с личните си автомобили и "рентиерът" на незаконния паркинг веднага попаднал в клопката им.

След като се легитимирали, момчето толкова са изплашило, че веднага посочило боса на "Зангадор" като негов шеф, на когото се отчита. Полицаите се опитали да разговарят с Петров, но той, по наша информация, направил голям панаир и ги обвинил в неправомерно влизане в имота му.

Репортер посети лично паркинга. От лявата страна на пътя в посока Китен има малка горичка, където са паркирали поне 20 автомобила. Отдясно пространството е свободно, тъй като на стълбовете грее табела: "Внимание! "Зангадор" паркинг! Моля, не паркирайте! Ползва се денонощно!!!" Там имаше спрени едва 5-6 коли. Според хората, с които разговаряхме, от началото на седмицата се таксува спирането само в тази зона.

Влязохме в дискотека "Зангадор", за да потърсим управителя. Сервитьорката първоначално твърдеше, че не бил в обекта. След няколко минути обаче отвън ни намери чернокоса жена с къси дънки, която се представи за шеф. След като разбра, че разговаря с репортер, тя каза, че не смята да дава обяснения, но впоследствие, дъвчейки нервно дъвка, каза, че не правели нищо нередно. Имали право да събират тази такса и щели да продължат да го правят. Щом включихме камерата обаче, тя изненадващо промени поведението си. Твърдеше, че е обикновена барманка и не знае нищо за никакъв паркинг.

Впоследствие узнахме, че въпросната жена се казва Дида и е жена на наемателя Николай Петров, тоест тя е шефката на дискотеката. Пред нас тя настояваше, че не извършват нищо нередно, защото имали договор за този имот – със "Софийски имоти".

Именно тук е разковничето, тъй като предприятието към Столична община претендира за собствеността на този парцел, но по документи той е на община Приморско. "Софийски имоти" имат стар нотариален акт със съмнителна стойност, който дори не е представен пред съда, но дори и да приемем, че този имот е спорен, то договорът на фирмата със "Софийски имоти" е до 2018 г. Отдавна е изтекъл и към днешна дата няма абсолютно никаква стойност. За капак Община Приморско не е позволявала това да бъде платен паркинг.

Философията на кмета на Приморско Димитър Германов и на кмета на Китен Николай Марков е такава, че искат да се осигури колкото е възможно повече безплатни паркоместа.

Кметът на Китен Николай Марков е подателят на сигнала в полицията за безобразията пред култовата дискотека "Зангадор“.

"Получихме сигнала преди 10-ина дни. Хотелиер алармира, че момче на видима възраст около 30-ина години е таксувало негов клиент за паркинг. Незабавно изпратих служител на кметството, но не открихме никой. На следващия ден получихме нов сигнал, разпознат бе и "събирачът на таксата“ – един от охранителите на дискотеката "Зангадор“. Тогава лично аз отидох и подадох сигнал в Районното управление на полицията в Приморско.

Предоставих всички документи, които имаме. Уточнявам, че става въпрос за три общински имота, два от тях със статут на частна общинска собственост, един на публична общинска. Те не са отдавани под наем, нито е давано разрешение за откриване на платен паркинг“, каза кметът на Китен Николай Марков.

Марков е категоричен, че тези паркоместа трябва да са за свободно паркиране. Това е философията, която изповядва и кметът на Общината д-р Димитър Германов. Плановете са скоро там да бъде оформен един страхотен свободен паркинг за всички гости на Китен и плажа "Атлиман".



Още по темата: общо новини по темата: 865
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
10.07.2023 »
08.07.2023 »
10.06.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.08.2022 г.
+1
 
 
Еми дерът вътре хората със сметки и после ги бият и там нормални не стъпват и от къде да влачат пари? Ами от рекет. Друго не могата там ама морето ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: