Соченият за подпалвач: Сам се предадох, нямам нищо общо с този фарс!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:21 / 29.10.2018
5168
"Не съм бил арестуван, сам се предадох в събота. Разбрах от медиите, че ме издирват". Това заяви в съдебната зала Румен Янакиев, който е обвинен, че запалил апартамента на бургаския фоторепортер Борислав Пенков, предаде репортер на Burgas24.bg.

Както съобщихме в момента се гледа мярката му за неотклонение. По време на заседанието стана ясно, че мъжът е свързан с Петък Биберов – Кюфтето, тъй като работи като помощник готвач в механа "Кралско село"

Прокурор Таня Шулева отбеляза, че лицето е многократно осъждано като в колекцията му от провинения има разрушаване на прегради и премахване на печат на Митниците, кражба на злато и други. "Доказано е, че всички тези наказания не са дали нужния ефект на превенция. Вследствие на което Янакиев е лежал 7 месеца ефективно в затвора през тази година. Търсен е на постоянния му адрес в "Зорница" както и в настоящия му в "Меден рудник", но не е бил открит. Съществува реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие", заяви държавният обвинител.

Служебният адвокат на обвиняемия Тодор Дойнов уточни, че клиентът му не е бил намерен в дома си, тъй като по това време е бил на работното си място в механа "Кралско село". По думите му към доказателствата са добавени и видозаписи, доказващи, че в нощта на палежа Янакиев се прибира при приятелката си. Той поиска клиентът му да бъде пуснат с мярка подписка.

"Целият този фарс на полицията, в който единственият свидетел срещу мен е един клошар, който няма дори къде да живее, рано или късно ще се изясни. Бил съм му споделил, че отишъл да запаля апартамента. Невинен съм, нямам нищо общо с този случай. Пуснете ме да се грижа за малкото си дете", каза в съдебна зала обвиняемият Румен Янакиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
31.05.2023 Затвор за Кюфтето и другите, запалили апартамента на бургаски фоторепортер!
23.12.2019 Разкриха причината за нападението над Борислав Пенков
22.12.2019 Така изглежда нападнатият бургаски фоторепортер
22.12.2019 Бургаски журналист стана жертва на агресия в собствения си дом
09.05.2019 Съучастник в палежа срещу бургаски фоторепортер поиска да го пуснат под домашен арест, имал високо кръвно!
18.12.2018 Пуснаха Кюфтето под гаранция
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).