Социалният министър в Бургас: Фалшива новина е, че ще отнемаме деца от родителите им, протестът е неоснователен!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
16:49 / 10.05.2019
2094
Няма нормативен документ, не съществува и не се готви проект на нормативен документ, който да цели отнемане на децата от техните биологични семейства. Това заяви в Бургас социалният министър Бисер Петков по повод готвения в много градове на страната утре протест срещу Стратегия за детето 2019-2030, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Искам категорично да се противопоставя на фалшивите новини и спекулативните интерпретации на определени предложения от проекта на Национална стратегия за детето и да кажа още веднъж, че работата по този проект е спряна. Протестът срещу Национала стратегия за детето няма основание", заяви Петков.

Той допълни, че в България деца се изоставят от техните родители буквално на улицата, след което държавата е длъжна да се погрижи за тях. "В системата за закрила на детето са предвидени различни мерки за закрила. Една от крайните мерки е временна мярка за настаняване в приемно семейство преди. Преди това социалните работници полагат усилия да предотвратят изоставянето", каза още Пеков и допълни, че през изминалата година има над 1700 случая, в които е предотвратено  изоставянето на деца.

Какво още каза Бисер Петков в Бургас вижте в нашето видео!   

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).