Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
София Филм Фест на брега се завръща през октомври
Автор: Екип Burgas24.bg 11:22 / 09.07.2020Коментари (0)741
©
18-ото издание на София Филм Фест на брега ще се проведе от 1 до 9 октомври 2020 в Бургас. Това съобщиха организаторите на бургаското издание на феста с художествен ръководител проф. Георги Дюлгеров.

Филмовият фестивал бе отложен за по-късен период седмица преди откриването му през март тази година, заради мерките срещу разпространението на COVID-19 на територията на страната, които включваха забрана за провеждането на културни и масови мероприятия в затворени помещения.

Освен промяната в датите на провеждане на дългочакания филмов фест в Бургас, се очаква и планираната за март програма да претърпи промени. Окончателните заглавия от афиша ще бъдат обявени на по-късен етап.

Прожекциите ще се провеждат в познатия салон на ДТ "Адриана Будевска", а билети ще се продават на касата на театъра или непосредствено преди всяка прожекция.

Кенчета отново ще могат да се закупят от познатите локации: книжарници "Хеликон", Барбоса, The Maze, Кардамон, Papa Beer, HashtagSTUDIO, Барабар. Билети в кен, закупени преди отлагането на фестивала, ще важат и за октомврийското събитие.

9-членното жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Диана Саватева, д-р Лорис Мануелян, Борислав Чакринов, Александра Ингилизова, Мария Бенчева, Христо Димитров - Хиндо, Стефани Райчева и Слави Георгиев връчва Наградата на Община Бургас "Сребриста чайка" за най-добър пълнометражен филм и Наградата на Зонта клуб Бургас - 1000 лв. за най-добър късометражен филм.

Зрителите за поредна година влизат в ролята на жури и могат да оценяват гледаните филми по шестобалната система. Филмът с най-висока обща оценка ще получи втората статуетка "Сребриста чайка", дело на художника Никола Станчев.

Кинокласът на София Филм Фест на брега с ръководител Надежда Косева за втора година стартира в края на февруари 2020 и успешно приключи първия си етап. Въпреки че по-нататъшното му провеждане на живо също бе осуетено от въвеждането на извънредните мерки в страната, това не попречи на участниците активно и усърдно да продължат с киноуроците повече от два месеца онлайн. Готовите вече сценарии очакват да бъдат заснети в края на лятото и така кинокласът ще завърши своя втори етап. Предстои най-важният - третият етап, в който участниците гледат филмите от програмата на София Филм Фест на брега и ги обсъждат със създателите им или с ръководителя на класа.

Част от участниците в кинокласа ще сформират тазгодишното Младежкото жури на София Филм Фест на брега, което ще гледа и оцени най-добрия късометражен филм от конкурсната програма и ще връчи Наградата на областния управител.

Пресконференция по повод фестивала е планувана за края на лятото, когато се очакват повече подробности относно филмите и гостите на фестивала.

София Филм Фест на брега е съорганизиран от Община Бургас, Драматичен театър "Адриана Будевска", "Арт Фест", спонсори и приятели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: