Фестивалът, който се провежда на брега на лагуната Атанасовско езеро продължи с кулинарна дегустация и всички гости останаха очаровани от изкушенията с новата гурме сол, добита само преди седмица от езерото, приготвени от Кулинарно училище "Антре". Най-вълнуващи според опиталите бяха кошничките с тофи крем, посипани с розовата сол, но също така карамеленитебисквитки с орехи и солените крекери. Всеки желаещ получи и подробна рецепта, за да приготви изкушенията и в домашни условия.
Докато децата се занимаваха с био игри - правеха решетки на солта и птици, по-големите пускаха хвърчила на брега на морето или създаваха гигантската арт птица чрез папиемаше, възрастните се топяха в басейните с луга и се мажеха с лечебна кал, а любопитните пазаряха бургаска сол, козметични продукти с наша луга, тениски, значки и даже определители на птици.
Пак в халето сред купчината със сол беше монтирана една необикновена авторска инсталация на ThinkForward, наречена SALGHT, която изследва взаимодействието на солта със светлина, както и качествата на солта като материал за продуктов дизайн.Галина Милкова (архитект) и Недко Николов (дизайнер) от Think Forward започват ново начинание - изследване и интерпретация на типични местни производства и продукти, първият от които е точно солта.
Вторият ден на Фестивала на солта завърши в музикалната компания на "Акустикпойнт" на фона на залязващото над езерото слънце, глутница изгладнели комари и невероятните вокални изпълнения на Мариана и Венци.
Екипът на проект "Солта на живота" благодари на всички, които се включиха във фестивала, особено много на тези, които пристигнаха до мястото на събитието с велосипеди или пеша, както и на всички автори и доброволци, които помогнаха Фестивалът да се случи по този лежерен и особено приятен начин.