Созополчанин изпрати голи снимки на мнима хубавица в интернет и съжали жестоко

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
09:25 / 10.04.2020
4105
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол е задържан 40-годишен криминално проявен созополчанин, който изнудвал свой 38-годишен съгражданин за сумата от 3 000 лв.

Установено е, 38-годишният мъж се запознал във фейсбук с жена, на която след проведена активна кореспонденция, изпратил свои компрометиращи снимки. На 8 април получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол сумата от 3000 лв., в противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му.

Около 23 часа на 08.04.т.г., благодарение отличните полицейски действия на служителите от Районно управление – Созопол, в района на градския стадион при вземане на паричната сума е задържан 40-годишният криминално проявен созополчанин. След извършено претърсване на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет. В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържаният созополчанин има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили - женски и мъжки. 40-годишният мъж направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа.

Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол и служители от "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).