Спасители има само за два от неохраняемите плажове в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:59 / 03.08.2016
789
Спасители има само за два от неохраняемите плажове в Бургаска област. Това е резултатът от амбициозната програма на правителството, което отпусна 700 хиляди лева за водно обезпечаване на 19-те безстопанствени плажа на нашето Черноморие, които въпреки това са посещавани.

Областният управител на Бургас потърси фирми за водно обезпечаване с покани, вместо да организира търгове и обществени поръчки. Причината е провалена процедура през последните години.

Единственият кандидат, който се явил миналата година, бил 70-годишен бивш активен спасител, който в крайна сметка отказал да работи при условията, които поставя държавата. Проблемът е, че самата наредба за водно-спасителната дейност е остаряла и неприложима.

Друг проблем е и че само БЧК има право да провежда курсовете за спасители, чиито цени скачат с всяка следваща година.

Липсата на спасители се оказва проблем и за Кристиян Киров - наемателя на плажа в Обзор. Поради спешната нужда от качествени кадри, му се налага да плаща двойно по-големи заплати в сравнение с миналата година. Въпреки това, кадрите са недостатъчно.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).