Специалист: Дамите по монокини разсейват спасителите на плажа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:06 / 31.05.2013
6919
Дамите, които плажуват по монокини разсейват спасителите от служебните им задължения - да бдят за сигурността и здравето на всички плажуващи, каза Васил Загорчев, специалист по водно спасяване към БЧК.

"Добре е да се спазват някакви морални норми на плажовете, защото от година на година става все по-развратно поведението на плажуващите, те са все по-разголени. От спасителска гледна точка това разсейва и разконцентрира спасителя, тъй като той трябва да наблюдава всички плажуващи, а не да му се спира вниманието на някои разголени субекти. От друга гледна точка това има крайно пагубно въздействие върху децата и подрастващите", посочи Загорчев.

Той е ставал свидетел дори на полови актове на плажа в непосредствена близост до малки деца. "Виждал съм полуголи и голи хора, които плажуват без никакъв срам и свян, пак в близост до подрастващи. Това според мен е абсолютно неприемливо", бе категоричен специалистът.

Той каза, че можем да почерпим опит от по-развити държави, където това е забранено с правни норми и хората се глобяват ако ходят без горнище или показват седалищните си части носейки прашки. Според него добре би било да се уреголират нещата и тук. Най-важното според него без да звучи консервативно, е да се помисли преди всичко за подрастващите.

Той даде за пример телевизията, където има цензура на голите сцени, а когато има такива филмът е обозначен, че не е препоръчителен и би било добре по плажовете да има норми и граници на поведение. На въпрос не зависи ли от професионализма на даден спасител дали ще се заглежда или не по-разголените дами, той отговори, че естествено е да се получават забежки и заигравания, но те са провокирани именно от тези дами.

"Разголени дами, които привличат мъжкото око отвличат вниманието на спасителя и по време на дежурство едно такова разконцентриране може да отнеме важното внимание на спасителя от водната площ", каза още той.

Самият Загорчев не знае дали е имало инцидент поради тази причина, но от опит, а и след разговори с колеги, е категоричен, че дамите с монокини разсейват спасителите.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
08.06.2013 Граждански организации също против голотата по плажовете
06.06.2013 Рускиня се ужаси от мастурбиращи мъже на бургаски плаж
28.05.2013 Кметът на Бургас против забрана на монокините на плажа
25.05.2013 Свещеници искат забрана на монокините на плажа
Още новини от Новини от Бургас:
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).