Специализиран автобус ще вози учениците от Морското училище

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
14:04 / 03.07.2019
1538
Общинското предприятие "Бургасбус" ще се погрижи за транспортирането на всички ученици от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола". Това се реши на среща между зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева, Петко Драгнев - управител на "Бургасбус", и директорката на Морското училище Христина Жабова.

Специален автобус ще събира от определен маршрут всички възпитаници на професионалната гимназия сутрин и ще ги връща следобед.

В момента достъпът до училището е изключително затруднен. Спирката е на ул. "Спортна", а учениците трябва да се връщат около 200 метра назад и да слизат по изронено старо стълбище, след което да ходят пеш в индустриален неосветен район.

Осигуряването на специален превоз от "Бургасбус" е първата стъпка, която ще се направи, след като Община Бургас придобие собствеността върху гимназията по морско корабоплаване и риболов.

Това стана възможно, след като на 25 юни т.г. общинските съветници гласуваха докладната записка на кмета Димитър Николов, с която той предложи Общината да поиска прехвърлянето на сградите и парцелът, които в момента са публична държавна собственост. Училището пък е с предоставени права на управление от Министерството на образованието и науката.

В момента в професионалната гимназия в Бургас учат 106 ученика. Повечето от тях са от ж.к. "Меден рудник", има и от "Славейков", "Възраждане" и "Победа". По един младеж има от Созопол, Българово, Дебелт и Болярово. Тези, които не са от Бургас и не са на квартира в града, ще се включват от някоя от спирките по маршрута.

За да бъде осигурен специален автобус, ще се наложи учебните часове да започват от по-късно, например от 8.30 ч., тъй като по-рано всички за заети. Следобед младежите ще бъдат прибирани от гимназията в 15 ч.

След осигуряването на транспорта, една от стъпките ще бъде реконструкция на зоната между "Бургасбус" и Морското училище.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).