Специализиран кабинет по ревматология отваря МЦ "Св. Николай Чудотворец“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:33 / 28.06.2016
13287
Специализиран кабинет по ревматология ще работи от 4 юли в Медицински център "Св. Николай Чудотворец". Той ще приема пациенти и по Здравна каса. В кабинета ще работят д-р Мария Недкова и д-р Румяна Христова. Двете от години са част от състава на Отделението по ревматология на МБАЛ Бургас, с вече придобита специалност "Ревматология".

Ревматологията е рядка специалност и доскоро тези специалисти в града се брояха на пръстите на едната ръка. Но благодарение на младите специалисти вече е обезпечен както специализиран кабинет в Медицинския център, така и непрекъсната работа на Отделението по ревматология на Бургаската болница. Допреди 1-2 години се налагаше то да затваря през лятото, за да могат лекарите да ползват годишния си отпуск.

В кабинета ще се извършва диагностика и терапия на дегенеративни и обменни ставни заболявания, възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, мекотъканен ревматизъм. Пациентите ще могат да се възползват и от процедури за вътреставно инжектиране на хиалуронова киселина и кортикостероиди, артроцентеза, периставни апликации на кортикостероиди.

За записвания за преглед се използва регистратурата на МЦ "Св.Николай Чудотворец" на тел.0879545082 и 056/816454.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).