Спират влизането на клошари в бившата баня в двора на ОУ "Любен Каравелов"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:15 / 26.01.2016
1153
Бивши и настоящи ученици от
ОУ" Л. Каравелов ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С 200 хил. лв. ще се спре влизането на клошари в бившата баня в двора на ОУ "Любен Каравелов". Да бъде дадена тази сума решиха общинските съветници на днешната сесия на ОбС, предаде репортер на Burgas24.bg.

"При среща с директора на училището възникна необходимостта да се осигури минимален ресурс, за да не може да влизат външни хора. Тогава тези средства бяха 200 хил. лв.", каза кметът Николов по време на заседанието на ОбС-Бургас. Той посочи, че ще бъде направено всичко необходимо да се подготви качествено предложение и да бъде защитен европейски проект за ремонт на бившата баня.

За обучителния център, който трябва да бъде създаден на мястото на бившата баня, е било намерено финансиране по проект с Турция, но заради приета декларация на ОбС за признаване на арменския геноцид, той пропадал.

Припомняме, че инициативен комитет бе входирал подписката в Общинския съвет, с която настояваха да се включи в капиталовата програма на Община Бургас за 2016 г. ремонт, реконструкция и обновяване на сградата и прилежащият терен - дворни пространства и площадки на бившата баня №3 на ОУ "Любен Каравелов" и превръщането им в модерен учебен център.

Днес сградата е в окаяно състояние - няма прозорци, стените са изкъртени. През решетките се вижда, че се е превърнала в склад за строителни отпадъци. Според живущи в близост често там се забелязват клошари.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Такова нещо в Бургас не сме виждали и няма как да не се утвърди к...
Човек сложи край на живота си, скачайки от Моста в Бургас
От НАП Бургас се похвалиха
Над 11 000 души ще се включат в шествието за 24 май в Бургас
На 24 май в Бургас паркираме безплатно в синята и зелената зона
Много важна новина за шофьорите в Бургас!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).