Срещи на зрелостниците в Бургас с представители на университетите започнаха днес

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
15:18 / 12.02.2024
1104
За пета поредна година Община Бургас, РУО-Бургас и кариерните консултанти към Центъра за развитие на личностното развитие организират поредица от информационни срещи, които ще се проведат в училищата в периода от 12.02.2024 г. до 15.03.2024 г., научи "Фокус".

В тях ще вземат участие преподаватели от Бургаски свободен университет, Държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров", Филиалите на Национална художествена академия и СУ "Св. Климент Охридски“.

В информационните срещи ще се включат ученици от гимназиален етап от над 20 училища в Община Бургас - ПГСАГ "Кольо Фичето“, ПГЕЕ "Константин Фотинов“, СУ "Епископ Константин Преславски“, Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", АЕГ "Гео Милев“, ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ПГРЕ "Г. С. Раковски“, ПГХТ "Акад. Н. Д. Зелинский“, СУ "Св. св. Кирил и Методий“, ПГМЕЕ, Професионална техническа гимназия, НЕГ "Гьоте“, СУ "Константин Петканов“, Търговска гимназия, СУ "Димчо Дебелянов", ПГЧЕ "Васил Левски" и СУ "Петко Росен“.

Целта на срещите е зрелостниците да получат полезна информация относно подготовката, приема и условията за кандидатстване, да се презентират ползите от образованието в Бургас и мотивиране на младежите да останат в града.

Основната идея на организаторите е улесняване на избора им на висше училище след приключване на средното образование, както и спестяване на време за търсене на информация чрез осъществяване на пряка връзка с ръководствата на университетите.

Информационните срещи, които ще продължат до 15 март, преминават при засилен интерес и подпомагат гимназистите при вземането на решение за бъдещата им реализация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
БХРА: Заради ремонта на пътя от Бургас до Сарафово туристическият...
Полицай пострада след гонка в Бургас, издирва се 24-годишен крими...
Даваме още военно оборудване на Украйна
Сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него, ще бъде ра...
Младите лекари на Бургас организираха кръводарителска акция
Катя Мишева е новият директор на дирекция "Образование" в Община...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).